Na gradskom natjecanju LIDRANO najuspješniji učenici OŠ Grabrik

Na gradskom natjecanju LIDRANO najuspješniji učenici OŠ Grabrik

Zorin dom je danas tijekom cijelog jutra i ranog poslijepodneva bio centar učeničkog stvaralaštva grada Karlovca. U organizaciji Osnovne škole Dragojla Jarnević  održana je prva faza učeničkog natjecanja LIDRANO (literarno, dramsko i novinarsko stvaralaštvo).

Nastupilo je više od stotinu učenika i učenica iz svih škola s područja grada Karlovca, a u svim kategorijama odabrani su i najbolji koji će predstavljati grad Karlovac na županijskom natjecanju LIDRANO, s kojeg će, pak, najbolji otputovati na državnu završnicu.

Da je konkurencija bila doista izvrsna pokazuje i podatak da je umjesto 12 za županijski LIDRANO odabrano 13 sudionika. Stručna komisija nije se mogla odlučiti za tri najbolja u kategoriji literarnog stvaralaštva pa su odabrana četiri rada.

Ukupno su najuspješniji bili dječaci i djevojčice OŠ Grabrik s četiri odabrana kandidata, OŠ Švarča i OŠ Dragojla Jarnević imat će po dva, a osnovne škole Dubovac, Braća Seljan, Rečica, Turanj i Mahično po jednog predstavnika na županijskom natjecanja.

Pobjednici:

Literarni radovi: David Vojak i Luka Perković (obojica OŠ Švarča), Karla Juraić (OŠ Turanj) i Gabrijela Frklić (OŠ Rečica).

Dramsko-scenski radovi, pojedinačno: Damjan Laić (OŠ Mahično), Antica Kučić (OŠ Grabrik) i Lucija Kovačić (OŠ Braća Seljan).

Dramsko-scenski radovi, grupni: predstava “Bezobzirne kapi” OŠ Grabrik, lutkarska predstava “Ružno pače” OŠ Dragojle Jarnević i glazbeno-scenski prikaz “Ulica odlazi u svijet” OŠ Dragojle Jarnević.

Novinarski radovi: intervju Ivana Ivankovića iz OŠ Dubovac, problemski članak Lare Manojlović iz OŠ Grabrik i putopis Tamare Jumić iz OŠ Grabrik.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest