Još jedna uspješna KAbina uz Barbaru Pleić i karlovački bend S.K.A.

Još jedna uspješna KAbina uz Barbaru Pleić i karlovački bend S.K.A.

I drugo izdanje KAbine u Cohibi prošlo je vrlo uspješno. To posebno raduje zbog toga što je ovo bio prvi “test” kako će publika reagirati na lokalnoj ekipi ipak manje-više nepoznatu gošću – mladu pjesnikinju iz drugog grada. Odgovor je – odlično. No, iako u širim krugovima nepoznata, što je ponajviše vezano uz slabu dostupnost novije književnosti širim masama, o čemu je i na prvoj KAbini govorio izdavač Milan Šarac, Barbara Pleić nipošto nije početnik u književnim vodama. Upravo suprotno, mlada pjesnikinja iz Slavonskog Broda iza sebe ima već tri zbirke pjesama, a prvu je “zaradila” već kao srednjoškolka osvajanjem drugog mjesta na “Goranovom proljeću”. Nekoliko godina kasnije, točnije 2005. uslijedila je i zbirka koja ovu mladu “putnicu” (rođena u Rijeci, živi u Slavonskom Brodu, za studija je živjela u Zagrebu, a dulje vrijeme boravila je i u Portugalu i Nizozemskoj dok već danas odlazi na šest mjeseci u Bugarsku) vezuje i za Karlovac.

– Da, nakon prve zbirke “7. sonet” sljedeći uspjeh, koji me jako ugodno iznenadio i razveselio, osvajanje je prvog mjesta na natječaju za Nagradu grada Karlovca “Zdravko Pucak” za mlade pjesnike. Nakon toga upravo u Karlovcu tiskana mi je i druga zbirka “Ruke koje skupljaju ruže” – pojašnjava Barbara.

Treća zbirka pjesama, “Pjesme o krvi”, zanimljiva je jer je objavljena i u elektroničkom i u tiskanom obliku.

– Sama sam se prijavila na stranicu www.elektronickeknjige.com. Uredniku Krešimiru Pintariću svidjeli su se moji radovi i zbirka je ubrzo objavljena u elektroničkom obliku. Nekih konkretnih podataka nemam, no iako svi volimo vidjeti svoje radove ukoričene, pretpostavljam da se ista zbirka ipak nešto više puta pročitala u elektroničkom izdanju, jednostavno jer je to lakše, dovoljno je par klikova. U svakom slučaju, to je bilo pozitivno iskustvo – kaže Barbara Pleić, koja je u prosincu diplomirala na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Nova zbirka još je u povojima, malo zbog donedavnih studentskih obaveza, a malo i zbog odlaska u Bugarsku, gdje će šest mjeseci raditi kao volonterka u Centru za mlade u Pazardžiku. No, Karlovčani su među prvima mogli čuti njene još neobjavljene nove pjesme i svaku “seriju” čitanja ispratili glasnim pljeskom.

Nakon književnog dijela – bend. Ovog puta predstavio se karlovački bend S.K.A., zanimljiva kombinacija iskusnih i mladih karlovačkih glazbenika, koji je predstavio autorske stvari i zasluženo zadobio pljesak okupljenih. Bilo bi vrlo zanimljivo čuti ovaj bend i na nekoj većoj pozornici, kao i na nekom albumu, vjerujemo u skorijoj budućnosti. Za kraj nastupa rasplesali su i raspjevali prisutne sa hitovima Šarlo Akrobate i Haustora.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest