“Slučaj Pivovara”: Sutkinja 50 stranica presude pisala 50 tjedana

“Slučaj Pivovara”: Sutkinja 50 stranica presude pisala 50 tjedana

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Renata Miličević je presudu za slučaj stradavanja umirovljenika Zdravka Martinovića kod Karlovačke pivovare pisala laganim tempom od jedne stranice tjedno. To se dade zaključiti iz činjenice da su odvjetnici okrivljenih pisani otpravak na pedesetak stranica primili tek ovih dana – gotovo pedeset tjedana od izricanja nepravomoćne presude u veljači prošle godine.

Odvjetnici okrivljenih po primitku presude imaju rok za žalbu od 15 dana. Svi redom, na čelu s Veljkom Miljevićem koji zastupa samu Karlovačku pivovaru, potvrdili su da će žalbe podnijeti te izrazili nadu da imaju dovoljno argumenata za rušenje presude.Tvrde kako nije dokazano da je Martinović u veljači 2007. godine stradao upravo od ugljičnog dioksida.

Za smrt ovog umirovljenika, koji je stradao za vrijeme šetnje sa psom uz krug Karlovačke pivovare, na po tri su godine zatvora osuđeni Gabor Ligeti, Slaven Siladić, Zrinka Odrčić i Marija Tufeković. Pola godine manje dobio je Marinko Kovačević, dok Karlovačka pivovara kao pravna osoba mora platiti kaznu od tri milijuna kuna. Obitelj nesretnog Martinovića, pak, odštetu može potraživati privatnom parnicom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest