Karlovčanka zbog duga od 500 kuna za televiziju ostala bez cijele plaće

Karlovčanka zbog duga od 500 kuna za televiziju ostala bez cijele
plaće

U masi od oko 2,5 milijuna  ovrha koje su zatrpale Financijsku agenciju (FINA) od 1. siječnja, kad joj je u nadležnost dato rješavanje ovrha građana, našla se i Karlovčanka Ivana Pestak koja nam se, nakon što je zbog petstotinjak kuna duga zbog neplaćanja pretplate Hrvatske radio televizije, požalila da je ostala bez cijele plaće za prosinac dok živi u neizvjesnosti hoće li uopće dobiti i plaću za siječanj. Račun joj je blokiran dok, tvrdi ova Karlovčanka, sredstva još uvijek nisu prebačena na posebni račun kojeg je FINA po novom pravilniku odmah trebala otvoriti, te njezinog poslodavca obavijestiti da trećinu plaće uplati na poseban “ovršni račun” u banci.

– To se naravno nije dogodilo. Kad mi je plaća “sjela” na račun, u banci su mi rekli da je račun blokiran. Otad me vozaju kao malog psića od šaltera do šaltera, od ureda do ureda a ne događa se ništa, ispričala je uzrujana Ivana Pestak koja zbog duga za televiziju sad ne može podmirivati osnovne životne potrebe i naravno, plaćati ostale režije.

– Sad nemam za režije i samo čekam da krenu opomene. Isključit će mi telefon, struju i sve to zbog HRT-a od kojeg se već duže vrijeme pokušavam odjaviti. Priznajem dug no zašto sad moram ispaštati i ostati bez cijele plaće, kazala je. Ono što je trebala učiniti FINA, obavijestiti poslodavca o uplati trećine plaće na poseban račun, učinila je sama no čak ni sve ovo nije njezin najveći problem. Kako kaže, boluje od autoimunogene bolesti – imunotrombocitopenije, odnosno nedostatka trombocita u krvi što joj život čini puno kompliciranijim nego zdravim osobama. Osim što se mora čuvati svake, pa i manje ozljede i paziti na sve što radi, mora ići i na redovite kontrole u Zagreb. Bez kune u džepu naravno to nije moguće, pa se nada da će se njezin problem što prije riješiti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest