Gradska strategija bit će rezultat konsenzusa svih stranaka i želja građana? (VIDEO)

Gradska strategija bit će rezultat konsenzusa svih stranaka i želja
građana? (VIDEO)

Grad Karlovac trebao bi možda već i do kraja godine, dobiti jedinstvenu gradsku strategiju razvoja koja bi bila prihvaćena konsenzusom svih političkih stranaka, ali i građana, struke, udruga i svih zainteresiranih. Ovo je zaključak današnjeg sastanka gradonačelnika Damira Jelića s čelnicima političkih stranaka koje djeluju na području grada. Po prvi puta Jelić otkako je gradonačelnik s oporbom je komunicirao na ovaj način te rekao da da je konačno vrijeme za izradu gradske strategije.

– Nakana je jednostavna, dosad je bilo desetak gradskih strategija, ali niti jedna nije bila opća niti su ih građani niti političari prepoznavali kao svoje. Demokratski procesi će mijenjati čelne ljude ali strategija kao temelj mora ostati jedna te ista i to je opći stav, rekao je Jelić. Kako dodaje, svi će biti uključeni, te “ovo nije pitanje političkih stranaka nego 60 tisuća ljudi”.

– Mi radimo po strategiji koju smo osmislili 2008. ali ona živi u nama i bila je jako subjektivna. Kad bi sad nešto izrekao iz te strategije imam osjećaj da bi zatvarao mogućnost komuniciranja a ne otvarao. Nema nervoze, idemo naprijed, zaključio je gradonačelnik.

Čelnik gradskog SDP-a Josip Benčić današnji sastanak smatra informativnim. – Gradonačelnik nas je obavijestio da je voljan izraditi gradsku strategiju ali ovog puta ne sam, nego uz pomoć političkih stranaka, ali i svih građana Karlovca. Stojim iza toga da je to prezentacija dobrih želja. Imali smo strategije i prije. Mnogi dobri projekti SDP-a su ispali iz ladice hoće li biti vraćeni vidjet ćemo. Poznavajući rad ove gradske uprave izrazio sam izređenu skepsu, poznavajući rad ove gradske uprave, no naravno da ćemo sudjelovati, kaže Benčić. Prijedlog da se gradska strategija prihvati konsenzusom prihvaća i HSS-ov Stjepan Tvrdinić dok je ispred Hrvatskih laburista Nikola Vuljanić zaključio da je Karlovac zreo za ovako nešto iz jednostavnog razloga što nam – druge nema.

– Ovako se više ne može. Doći će do smjene vlasti ispraznit će se ladice, pa će doći drugi i tako dalje. To je suluda tehnika koja daje rezultate koje vidimo oko sebe. Mi ne znamo hoćemo li da Karlovac bude centar turizma, metalske industrije, spavaonica za Zagreb. Treba i pitati građane što misle, rekao je za KAportal Vuljanić. Poziv gradonačelnika ga je, dodaje, iznenadio, ali i oduševio čak da ništa od toga niti ne ispadne. HNS-ovac Branko Mohorić inicijativu je također prihvatio i dodao: “Ako i ne uspijemo, čak i loša strategija bit će daleko bolja nego nikakva”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest