Ogulinci “poklopili” svog Vučića: Nije istina da ne možemo koristiti nove topografske karte

Ogulinci “poklopili” svog Vučića: Nije istina da ne možemo
koristiti nove topografske karte

Iako oprezno, Grad Ogulin je demantirao izjave župana Ivana Vučića, bivšeg gradonačelnika grada podno Kleka i sadašnjeg “gradonačelnika u sjeni” istog grada, koji je prilikom nedavne primopredaje digitalnih topografskih karti izrazio žaljenje što u plaćanju troškova nisu sudjelovali gradovi Ozalj i Ogulin ustvrdivši da, dok ne plate po 300 tisuća kuna, karte neće moći ni koristiti.

– Nema uporišta izjava da Grad Ogulin ne može koristiti nove topografske karte za bilo koji dio Republike Hrvatske odnosno za područje Grada Ogulina jer je Državna geodetska uprava to osigurala svim jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave tj. i svim pravnim i fizičkim osobama uz određenu naknadu propisanu cjenikom Državne geodetske uprave. Ukoliko Grad Ogulin bude imao neke obveze prema Karlovačkoj županiji sigurno će ih ispoštovati, priopćila je glasnogovornica Ogulina Karmela Matić.

Objasnila je da Grad Ogulin 2005. godine nije potpisao Sporazum o izradi topografskih karata jer je neposredno prije dostave predloženog Sporazuma usvojio Prostorni plan uređenja Grada Ogulina za koji je osigurao i platio sve potrebne tada dostupne katastarske i topografske podloge.

Hoće li i koliko ovaj demantij pogoditi dugogodišnjeg gubernatora ogulinskog kraja i stranačkog šefa političkoj vrhuški Ogulina, tek će se vidjeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest