Mikša dao ostavku na mjesto šefa HSLS-a, jer nije htio razvrgnuti koaliciju?

Mikša dao ostavku na mjesto šefa HSLS-a, jer nije htio razvrgnuti
koaliciju?

Dugogodišnji prvi čovjek HSLS-a karlovačke županije Dragutin Mikša podnio je ostavku na mjesto predsjednika županijske organizacije stranke. Razloge svoje iznenadne odluke za KAportal nije htio pojašnjavati, već je najavio da će o svemu javnost opsežno izvijestiti u ponedjeljak na svojoj tiskovnoj konferenciji.

Mikša je prije desetak dana demantirao kuloarske informacije prema kojima je zajedno s predsjednikom karlovačkih liberala i većim dijelom članova stranke spreman prijeći u HSS. Tad se pravdao kako ga se “malo seli u HSS, malo u HDZ, no kako sve to ima malo veze s istinom”. Odluka da sada napusti čelo HSLS-a ove je priče ipak opet malo podgrijala.

Neslužbeno se doznaje kako glavni razlog Mikšinog napuštanja HSLS-a leži u zahtjevu šefa stranke Darinka Kosora da se na lokalnoj razini razvrgne koalicija s HDZ-om, kao što je to već prethodno učinjeno na razini države. Ovaj je to navodno odbio, te procijenio kako mu je pametnije izgubiti mjesto predsjednika HSLS-ovog ogranka, nego direktorsku fotelju u gradskoj tvrtki “Mladost”. Je li u pitanju upravo navedeni razlog, možda postane jasnije nakon Mikšine presice u ponedjeljak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest