Kamp na Korani postao “dobra ideja”, referendum po pitanju Babine gore i Ilovca?

Kamp na Korani postao “dobra ideja”, referendum po pitanju Babine
gore i Ilovca?

– Ako građani tako odluče ne trebaju nam niti Babina gora niti Ilovac, samo je pitanje koliko će nas sve to koštati, rekao je gradonačelnik Damir Jelić na današnjem “briefingu” za novinare koji je, očito, nakon podužeg perioda komunikacije s novinarima isključivo preko glasnogovornice “okrenuo ploču” i otvorio vrata gradske uprave medijima. Gradonačelnik, naime, u četvrtak u Lovačkom rogu ima zakazan sastanak sa stanovnicima Ilovca gdje će razgovarati o njihovim problemima vezanim za deponij. Podsjetimo, građani su, ogorčeni stanjem na deponiju, čak zaprijetili da će blokirati ceste ako se ne riješi problem nesnosnog smrada u njihovom susjedstvu. – Kao što sam izrekao građani su ti koji će se pitati što žele. Ako treba po tom pitanju možemo ići i na referendum, rekao je Jelić.

Ispravan put

Jelić je na današnjem sastanku vjerojatno po prvi put i javno izrekao neka svoja promišljanja vezana za opće stanje u zemlji. Kako je rekao, 1990. godine je glavno bilo da “imamo Hrvatsku”, dok se dvadeset godina postavilo pitanje kakva jest. – Nadam se da će ovaj katarzični tijek donijeti nešto dobro. Sad je bolno, ali neka je, proći će, kaže gradonačelnik. Novinarima je u maloj vijećnici danas predstavljen i hodogram rada na gradskoj razvojnoj strategiji do 2020. godine u koju bi, kako smo već pisali trebali biti uključeni svi, od političkih stranaka, udruga i građana pojedinaca. Jelić je uvjeren da je to jedini ispravan put jer osnovne smjernice razvoja više neće ovisiti o tome tko će biti na vlasti u određenim periodima. Jelić je na neki način indirektno prvi put priznao da se Grad možda “zaletio” po pitanju projekta kampa na Korani.

Kamp na Korani – dobra ideja?

– Kamp na Korani je primjer kako zbog nekoordiniranja jedne dobre ideje može nastati šteta. Još uvijek ne možemo izračunati koliki je gubitak. Grad je kupio što je investitor uložio jer je s dužnosničke pozicije i Gradskog vijeća došlo do promjene koncepta, rekao je Jelić objasnivši da je Kamp plastičan primjer onoga što se u budućnosti ne smije događati i što gradska strategija mora ispraviti – da bez obzira tko je na vlasti gradski projekti ne budu upitni.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest