Koncert za Valentinovo klape Furešti u subotu u Zorin domu

Koncert za Valentinovo klape Furešti u subotu u Zorin domu

Dok će poklonici pop-rock zvuka Valentinovo obilježiti u Školskoj sportskoj dvorani Mladost uz koncert Bajage, na svoje će doći i ljubitelji klapskog pjevanja.

Koncert povodom Valentinova održava i klapa Furešti, sve cijenjenija karlovačka klapa. U Zorin domu, s početkom u 20 sati, u subotu 12. veljače, ljubitelji ove vrste glazbe zasigurno će doći na svoje i to po vrlo pristojnoj cijeni od 20 kuna.

Klapa Furešti djeluje već petu godinu, a u svom repertoaru, osim dalmatinskih, ima i duhovne skladbe, obrade popularnih skladbi i narodnih pjesama, te autorske skladbe. Jedna od njih je i skladba pod nazivom “Lice”, autora Gorana Topolovca, s kojom je ovog ljeta na Međunarodnom Marco Polo festu na Korčuli osvojila 3. nagradu stručnog žirija.

Stručni voditelj Klape je Irena Božičević, prof. Klapa na svim županijskim smotrama dobiva najbolje ocjene stručnog žirija, a 2009. godine osvojila je i prvo mjesto na Državnoj smotri vokalnih skupina u Mariji Bistrici. Pokrenula je i svojevrstan trend – pa je nakon Furešta, Karlovačka županija ubrzo postala bogatija za još pet klapskih sastava.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest