Ivanka Vlašić i treći dan štrajka pred zgradom Županije – više puta dolazila Hitna, sutra ročište

Ivanka Vlašić i treći dan štrajka pred zgradom Županije – više puta
dolazila Hitna, sutra ročište

Karlovčanka Ivanka Vlašić već treći dan zaredom ispred zgrade Karlovačke županije, kako tvrdi, štrajka glađu, a razloge je pobrojala i obznanila na kartonu kojeg cijelo vrijeme drži u rukama.

Svoj tihi prosvjed temelji na tvrdnjama da je u tešku životnu situaciju došla zbog vlastitog brata Marijana Vlašića i pročelnice Ureda župana i predsjednice županijskog HSP-a Bernardice Topolnjak Halapa. Trećeg dana “štrajka” nalazi se već u lošem fizičkom stanju, Hitna pomoć je pred Županiju dolazila nekoliko puta dok su je upravo ponovno pregledali u kolima.

– Imam trgovinu građevnom limarijom i upala sam u poslovne poteškoće. Bernardica Topolnjak Halapa i brat su me nagovorili da darovnim ugovorom prepišem na brata suvlasništvo nad kućom, vrijednim oko 25 tisuća eura, ali isplatu nikada nisam dočekala. Halapa-Topolnjak, kojoj sam se javila kao poslovnoj savjetnici, sugerirala mi je da idem na opciju darovnog ugovora te da  na taj način izbjegnem plaćanje poreza, kaže Ivanka Vlašić. Dodaje da ne zna u kakvoj su vezi njezin brat i Bernardica Halapa-Topolnjak, osim što zna da su stranački kolege.

– Sada moram iseliti i iz poslovnog prostora gdje živim, jer više nemam novca za plaćanje najma. Postala sam beskućnik. Nije mi problem štrajkati glađu, jer doslovno više nemam ni za kruh, očajna je Ivanka Vlašić koja ipak, doznajemo, “štrajka” samo u tijeku radnog vremena Županije dok poslije odlazi kući.

Sutra bi, dodaje štrajkašica, trebalo biti održano prvo ročište na karlovačkom sudu po ovom slučaju. Ona je za to opunomoćila odvjetnika Nenada Mamulu dok će nastaviti svoj štrajk ispred zgrade. Njezin brat Marijan Vlašić rekao nam je da je on preuzeo kredit svoje sestre u banci i da se ona u njegovu korist odrekla dijela kuće. Kako tvrdi, nije joj ništa dužan te nema pojma o njezinom odnosu s Bernardicom Topolnjak Halapa.

– Jedino što me veže za Topolnjak Halapa je pripadnost istoj stranci – HSP-u. I nakon svega moja je moralna obveza da svoju sestru primim pod krov ako, kao što kaže, nema krov nad glavom, ali to ne znači da moram vraćati njezine dugove, rekao nam je Vlašić.  Svaku povezanost s Ivankom Vlašić i njezinom bratom, osim one stranačke, negira i Topolnjak Halapa. Kako kaže, Ivanka Vlašić je patološki lažljivac koja na ovaj način želi diskreditirati nju, ali i HSP.

– Ovo je tipični politički linč iza kojeg stoji netko drugi. To ću dokazati na sudu. Svakom normalnom tko pročita njezine optužbe može biti jasno da to nema veze s istinom dok se, ako ih ima, njezini nerazriješeni problemi s bratom mene ne tiču. Ja mogu mirne savjesti prolaziti pored nje, kazala nam je Topolnjak – Halapa.

Danas ujutro Ivanki Vlašić bio  je onemogućen odlazak na WC u Županiju no nakon intervencije dožupana Josipa Šafara pristup joj je dozvoljen. Za KAportal Šafar je rekao da je u pitanju bio nesporazum, te da je župan razgovarao s pročelnicom Topolnjak – Halapa.

– Ocijenjeno je da su to problemi privatne naravi te da Županija s tim nema ništa već da ih trebaju riješavati za to nadležni organi, rekao je Šafar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest