HEP: “Lešće” je u “probnom pogonu” a uvjeti za punjenje akumulacije nastupili su još u lipnju

HEP: “Lešće” je u “probnom pogonu” a uvjeti za punjenje akumulacije
nastupili su još u lipnju

Nakon našeg teksta o radu Hidroelektrane Lešće koja još uvijek nije dobila uporabnu dozvolu, reagirala je glasnogovornica HEP-a Mirela Klanac s dodatnim pojašnjenjima vezanim za rad hidroelektrane.

Kako stoji u priopćenju, “probni pogon” uobičajeni je tehničko-tehnološki postupak provjere svih dijelova građevine i svih postrojenja koji je neophodan za pokretanje tehničkog pregleda i ishođenja konačne uporabne dozvole za čitav objekt. U tom procesu, dodaje Klanac, elektrana je radila u svim režimima pa i punim kapacitetom (punom snagom) jer je takva provjera preduvjet za konačni tehnički pregled. Kako kaže, stoga ne stoji tvrdnja da HE Lešće već pet mjeseci radi u punom pogonu bez uporabne dozvole.

Također, u HEP-u tvrde da su se svi uvjeti za punjenje akumulacije stekli su u  lipnju 2010. godine, a  nakon što je HEP pribavio sve potrebne dozvole te nakon što su ispunjeni svi uvjeti iz tehničkog  pregleda koji je obavljen u travnju 2010. godine. Kako stoji u priopćenju, zar bi bilo moguće dati uporabnu dozvolu za rad elektrane a da se prije toga ne napuni akumulacija i ne provede probni rad, a što bi se iz teksta moglo zaključiti, piše Mirela Klanac.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest