Mladi gimnazijski novinari dovršili novi broj školskog časopisa “Zora”

Mladi gimnazijski novinari dovršili novi broj školskog časopisa
“Zora”

U gimnazijskim učionicama i hodnicima pojavio se novi broj školskog časopisa Zora. Vjerojatno tek nakratko, jer unatoč cijeni od 15 kuna časopis obično biva razgrabljen velikom brzinom.

Broj je nastao pod nadzorom uredničkog dvojca Karla Mirčevski – Darija Željko, a mladi gimnazijski novinari potrudili su se i ovaj put ponuditi aktualne teme, unatoč problemima vezanim uz periodično izlaženje časopisa. Tako je središnja tema obilježavanje 245 godina karlovačke Gimnazije, Zora se bavi i donošenjem odredbe o zabrani konzumiranja alkohola na javnim površinama uz intervju s karlovačkim gradonačelnikom, no i na prvi pogled “stara vijest” o prvoj državnoj maturi zasigurno će pronaći brojne čitatelje, jer pomalo se bliže datumi nove državne mature te će brojne učenike i učenice zanimati iskustva onih koji su “probijali led”.

Zora donosi i reportažu iz Portugala, osvrt na humanitarnu akciju “Tenisice za Etiopiju” u organizaciji prof. Margarete Kulaš, te priču o problematici nasilja među mladima, uz “gostovanje” Suzane Ritz, koja je za Zoru govorila o Savjetovalištu “Luka Ritz”.

U ležernijem dijelu časopisa mogu se pročitati recenzije filmova, glazbenih albuma i knjiga, a tu su i uobičajeni učenički i profesorski “biseri” – stranica koju mnogi otvaraju prvu.

Zoru je grafički uredila Marija Graša, a naslovnicu krasi fotografija Petre Sutlić.

Javnosti će biti predstavljena na skorašnjem županijskom Lidranu, gdje se očekuje osvajanje “vize” za ovogodišnje državno natjecanje.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest