Nastavlja se lutanje oko Zvijezde: Nova ideja – Radićeva ulica kao poslovna zona

Nastavlja se lutanje oko Zvijezde: Nova ideja – Radićeva ulica kao
poslovna zona

U očitoj nemoći gradske uprave da se konačno krene u revitalizaciju Zvijezde, odnosno gradske “žile kucavice” Radićeve ulice, Grad razmatra modus po kojem bi se što prije moglo krenuti u njezinu obnovu. Najnovija ideja je – pretvaranje Radićeve ulice u poslovnu zonu. Naime, gradonačelnik Damir Jelić po tom je pitanju razgovarao s dekanom karlovačkog Veleulilišta prof. Brankom  Wasserbauerom, odnosno o njegovom prijedlogu na koji bi način trebalo koncipirati oživljavanje Radićeve ulice.

– Radićeva ulica je nekada bila jedan oblik poslovne zone, s obzirom su se u njoj odvijale različite obrtničke djelatnosti. Ulazak novih obrta u Radićevu je poželjno i izgledno. Radićeva ulica kao “poslovna zona” je ideja prof. Wasserbauera na kojoj treba ozbiljno raditi, prenijela je promišljanja gradonačelnika Jelića njegova glasnogovornica Andreja Barberić. Kako napominje, to znači da je potrebno okupiti određenu ekipu stručnih ljudi, cjelovito sagledati situaciju, analizirati imovinsko – pravne odnose, procijeniti potrebna ulaganja u infrastrukturu i predložiti korake kako pomoći i olakšati u trenutnoj ekonomskoj situaciji obrtnicima i poduzetnicima.

– Radićevu ulicu kao poslovnu zonu treba sagledati i u okviru zakonskih odredbi. Kad se sve stavi na papir i zaokruži priča možemo govoriti o ostvarivosti ove ideje, kažu u Gradu. Potpuno nova ideja što bi Radićeva ulica trebala biti u budućnosti definitivno pokazuje da u Gradu uopće nemaju pojma kakav bi trebao biti koncept revitalizacije Zvijezde tako da je gradska razvojna strategija hitno potrebna. Podsjetimo, prodajom Velike vojarne Karlovačkoj banci, te useljenjem Zagrebačke banke u zgradu nekadašnje “Standard konfekcije” Zvijezda je trebala dobiti epitet financijskog srca grada, potom se u planovima zgrade POS-a u nju mislilo dovesti mlade obitelji, pa se pričalo isključivo o turističkoj (ugostiteljskoj) i kulturnoj namjeni s trgovinama suvenira, galerijama, muzejima i slično. Sad su na redu obrtnici…

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest