Karlovac i okolica domaćin dvodnevnog skupa udruge “Gastronaut”

Karlovac i okolica domaćin dvodnevnog skupa udruge “Gastronaut”

Klub Gastronaut počeo je s radom u prosincu 1999. godine, a okuplja vodeće hrvatske ugostitelje, stručnjake u enologiji, ugostiteljstvu, teoriji i praksi prehrane i osobe koje smatraju da svojim angažmanom mogu doprinijeti unapređenju gastronomske kulture.

Članovi kluba pokrenuli su zajednički niz gastronomskih okruglih stolova, predavanja, razmjena iskustava i predočavanja svojih saznanja javnosti.  Klupska okupljanja organizirana su na nivou Hrvatske, a sljedeće se održava upravo u Karlovcu, 17. i 18. veljače.  Kao središnje gastronomske teme karlovačkog skupa odabrane su “Divljač za marinadu”, “Domaća patka”, ali i pivo kao prehrambena namirnica. Domaćin i suorganizator skupa je Turistička zajednica grada Karlovca.

U četvrtak, 17. veljače, gastronauti imaju piće dobrodošlice u hotelu Korana Srakovčić, potom slijedi posjet Karlovačkoj pivovari i obiteljskoj firmi Dobro Petrić, a večera je zakazana u Lovačkom rogu. U petak će gosti obići obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Lovre Krnića, kušati eko med i proizvode od meda, a potom kreću u obilazak vinskih podruma Zdenka Vrbaneka u Vivodini, uz posjet špilji Vrlovki. Ručak je zakazan na seoskom domaćinstvu Srakovčić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest