Sve veća vojska nezaposlenih – duplo više otkaza nego zapošljavanja

Sve veća vojska nezaposlenih – duplo više otkaza nego zapošljavanja

Vojska nezaposlenih, kako i u drugim dijelovima Hrvatske, povećava se iz dana u dan i na području Karlovačke županije, na kraju siječnja bilo ih je 12. 270, što je u odnosu na prošli mjesec povećanje za 399 osoba ili za 3,4 posto.

U odnosu na prošlogodišnji siječanj, kažu u HZZ-u, došlo je do smanjenja nezaposlenosti za 3,7 posto, odnosno na burzi je manje 474 osoba. Ovdje svakako treba napomenuti da se iz mjeseca u mjesec gotovo jednak broj osoba koje pronađu posao izbriše sa Zavoda iz različitih razloga – dva uzastopna nejavljanja ili sličnih. Prošlog mjeseca bilo ih je 234. Statističari za taj broj smanjuju broj nezaposlenih. Takvom računicom realna nezaposlenost na kraju siječnja bila bi povećana za oko 10 posto, a ne smanjena na iskazanih 3,7 posto. Istom računicom dobiven broj nezaposleih u Hrvatskoj od njih 334 tisuće je – optimističan.

Zanimljivo, broj onih koji su u siječnju na našem području ostali bez posla više je nego dvostruko veći od onih koji su ga istovremeno uspjeli naći. Prvih je bilo čak 536, a ovih drugih svega 240.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest