Ilovčani ponovno prijete blokadom – predlažu moratorij na dovoz smeća

Ilovčani ponovno prijete blokadom – predlažu moratorij na dovoz
smeća

Nema nikakvog stručnog ni moralnog opravdanja da se i dalje dovozi smeće na deponij Ilovac. Građani Gradske četvrti Banija-Ilovac te Drežnik-Hrnetić, Mjesnih odbora Orlovac, Pokupska Dolina i Pokupje bezuvjetno zahtjevaju zatvaranje Deponije i zbrinjavanje komunalnog otpada na drugim Deponijama po tržišnim uvjetima, ponovili su još jednom, ovaj put pismeno svoje zahtjeve mještani Ilovca. Podsjetimo, prije tjedan dana Ilovčani su organizirali javni skup na kojeg je došao gradonačelnik Damir Jelić i suradnici. Pismeno su uobličili svoje zahtjeve i poslali ih na adresu karlovačke gradske uprave.

– “Građanska inicijativa – Ilovac” zahtijeva da nam se dostavi dokumentacija – lokacijska i građevinska dozvola za Deponij Ilovac, Studija utjecaja na okoliš, Plan sanacije  za Deponiju Ilovac, dokumentacija o otpadu deponiranom u 2007., 2008., 2009.  i 2010. godini u kubičnim metrima kako je predviđeno u planu sanacije, analize podzemnih voda u skladu s planom sanacije i analize voda potoka Koretinac u skladu s planom sanacije.

Dokumente očekuju do 25. veljače te najavljuju nove prosvjede. Kako kažu, spriječit će dovoz smeća. Za početak predlažu “moratorij” dovoza smeća u idućih šest mjeseci.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest