Za tragediju u Lešću osumnjičen zaposlenik HEP-a, voditelj projekta HE

Za tragediju u Lešću osumnjičen zaposlenik HEP-a, voditelj projekta
HE

Završila je kriminalistička istraga vezano za tragično stradavanje dvoje članova obitelji Jurković, Slavke i Rafaela u jezeru HE Lešće. Osumnjičen je 38-godišnji Splićanin zaposlenik HEP-a koji je, navodi policija u svom priopćenju, kao odgovorna osoba i voditelj projekta Hidroelektrane Lešće, propustio propisno označiti natpisima i upozorenjima te ograditi ogradom prometnicu Otok na Dobri – Trošmarija koja je potopljena punjenjem akumulacijskog jezera. Kako saznajemo radi se o Tomislavu Tomiću, bratu poznatog hrvatskog pisca Ante Tomića koji je bio voditelj projekta HE Lešće. U kratkom telefonskom razgovoru Tomić nam je rekao da je dobio ovu informaciju te da smatra da sa strane HEP-a nije bilo propusta već da se radi o spletu nesretnih okolnosti. Kako kaže, ovo je njegovo mišljenje a ne službeni stav HEP-a.Vezano za ovaj slučaj koji je posljednjih mjeseci bio dosta eksponiran u javnosti očekuje se i službeno priopćenje HEP-a.

– Zbog ovog propusta dana 10. listopada 2010. godine oko 1 sat u mjestu Otok na Dobri, općina Bosiljevo, osobni automobil marke Mercedes, varaždinskih registracijskih oznaka sletio je u akumulacijsko jezero Hidroelektrane Lešće. Nakon slijetanja iz vozila su isplivale dvije osobe i to vozačica 43-godišnjakinja i putnik iz vozila 37-godišnjak dok su dvije osobe 70-godišnjakinja i 25- godišnjak ostali u vozilu te smrtno stradali na mjestu događaja, izvijestila je PU karlovačka.

Zbog osnovane sumnje da je počinjeno teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz. čl. 271. st. 2. KZ-a u svezi čl. 263. st. 2. KZ-a protiv Splićanina starog 38 godina i odgovorne pravne osobe, Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno je Posebno izvješće, javlja policija.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest