Kuzman o “dolasku” IKEA-e u Karlovačkoj županiji: Bolje skočiti pa reći hop

Kuzman o “dolasku” IKEA-e u Karlovačkoj županiji: Bolje skočiti pa
reći hop

Prostorno planiranje u razvoju gospodarstva bila je tema današnje sjednice Gospodarskog vijeća Karlovačke županije. Kako je kazao predsjednik Županijske komore Zlatko Kuzman, jedino novi sadržaji, novi investitori mogu pokrenuti gospodarstvo no da bi ih dobili treba im ponuditi nešto što drugi nemaju ili ne nude.

– Moramo misliti na strane investitore ali usput treba pružiti i postojećim poduzetnicima da se u svojim već uhodanim programima mogu razvijati, rekao je Kuzman pokazavši na konkretnom primjeru u kojem bi to smjeru trebalo ići. Naime, KIA Motors u slovačkoj Žilini je u travnju 2004. godine odabrala parcelu od 1,6 milijuna četvornih za gradnju tvornice vrijedne milijardu dolara, a već 2006. krenula je proizvodnja automobila. Kad pogledamo funkcioniranje, odnosno bolje rečeno nefunkcioniranje naših poslovnih zona sve nam postaje jasnije.

No Kuzman nije pesimističan. Kako kaže, neke od najuspješnijih hrvatskih tvrtki upravo su u Karlovcu te da te potencijale, uz dovođenje novih investitora moramo iskoristiti. Na upit je li se možda radi o premalim poslovnim zonama zbog čega je najvjerojatnije IKEA i odustala od gradnje svoje tvornice u Karlovačkoj županiji Kuzman je rekao da je ponekad bolje “skočiti pa reći hop”.

– Nije dobro unaprijed previše pričati o stvarima koje još nisu u ozbiljnoj fazi realizacije. Imamo ozbiljnih naznaka za nekoliko vrlo ozbiljnih projekata, kaže Kuzman.  Nakon Kuzmana poduže predavanje o tome kako prostorno planiranje mora biti na usluzi gospodarstvu održao je pročelnik Odjela za prostorno planiranje Karlovačke županije Marinko Maradin.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest