Bolesnu djevojčicu iz Vojnića u bolnicu dovezla policija, mještani traže vraćanje Hitne

Bolesnu djevojčicu iz Vojnića u bolnicu dovezla policija, mještani
traže vraćanje Hitne

Obitelj Banović iz Vojnića u nedjelju je, zbog loše organizirane službe, točnije nepostojanje hitne pomoći u ovom mjestu, proživjela pravi horor. Njihovu 12-godišnju djevojčicu, čija je tjelesna temperatura u jednom trenutku narasla na 41 stupanj Celzijusevih, u karlovačku je bolnicu odvezla pod rotirajućima svjetlima dežurna ekipa – Policijske postaje Vojnić.

– Zvao sam Hitnu na 94, a tamo su mi rekli da imaju samo dva vozila i da su oba na terenu, te me uputila da zovem Centar 112. Zvao sam i njih, a oni su mi rekli da se obratima za pomoć policiji i vatrogascima. Konačno, dijete su mi spasili dečki iz policije kojima sam jako zahvalan, ispričao je otac Ivica Banović. Sve to događalo se u nedjelju oko podneva. Njegovo dijete i danas je u bolnici, a liječnici još uvijek ne znaju od čega boluje. Čekaju se, po pričanju oca, nalazi iz Klaićeve.

– Ne mogu shvatiti zašto nam je sustav tako loš. Zar nije dovoljno što je jedno dijete već umrlo, što mora ponovno dogoditi tragedija da službu hitne pomoći vrate u Vojnić, pita se brižni otac.

Mještani Vojnića su, podsjetimo, još prije dva mjeseca, a nakon tragičnog stradavanja 14-godišnjeg dječaka koji je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu za Karlovac krenuli u potpisivanje peticije sa zahtjevom da se što prije služba hitne pomoći oformi u vojnićkom Domu zdravlja. Peticiju je potpisalo oko 1.500 mještana.

– U tijeku je reforganizacija Hitne medicinske pomoći tako da je Karlovačka županija prema Ministarstvu zdravstva već uputila mišljenje da se u reorganizaciji vodi računa o skrbi na području Općine Vojnić. U procesu registracije je i Županijski zavod za hitnu medicinu dok je već osoblje Doma zdravlja Vojnić upućeno na edukaciju, kazala je županijska pročelnica za zdravstvo Višnja Jović koja je uvjerena da će se prilikom reforme hitne pomoći odnosno u novoj “mreži” riješiti problem Vojnića ali i ostalih dijelova Karlovačke županije koji nisu dobro “pokriveni” dosadašnjom mrežom – Saborsko, Plaški i dio Žumberka.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest