Županijski Lidrano 2011. – Za Šibenik predloženo 20 učeničkih radova

Županijski Lidrano 2011. – Za Šibenik predloženo 20 učeničkih
radova

Čak 253 učenika i učenica, osnovaca i srednjoškolaca, iz 31 škole Karlovačke županije, nastupilo je danas u Zorin domu na županijskoj završnici natjecanja Lidrano 2011 – smotre učeničkog dramskog, literarnog i novinarskog stvaralaštva.

Za državni Lidrano predloženo je 20 radova, no svi oni moraju proći i državno povjerenstvo, a svi se nadaju kako će ih što više biti i primljeno na završnicu, koja se održava u Šibeniku od 10. do 14. travnja. Tako su prolaz u kategoriji literarnog izraza osnovnoškolaca izborili Josipa Prstac iz OŠ Draganići sa svojim radom “Zima”, Karla Juraić iz OŠ Turanj s radom “Kad je moj grad bio beba”, Ante Pavlić iz OŠ Eugena Kvaternika iz Rakovice za rad “Da sam lektira” te Marija Magdalena Šegina koja je napisala “Najdražu pahulju”, a pohađa OŠ Netretić.

U kategoriji srednjih škola, za državni Lidrano predloženi su literarni radovi karlovačke gimnazijalke Melite Martinović “Nema imena”, zatim “Odraz” Petre Špoljarić, učenice Medicinske škole, te “Šuma zimi” Matije Jurinčića iz Ekonomsko-turističke škole Karlovac.

U kategoriji samostalnog novinarskog rada kod srednjoškolaca “vizu” za Šibenik očekuju: Armin Protulipac iz Gimnazije Karlovac s radom “Bijeda srednjoškolskog života”, te Ivana Ilijanić iz Ekonomsko-turističke škole, koja je autorica teksta “Muško ne nasilju nad ženama”. U kategoriji srednjoškolskih listova predložena je “Zora”, a kod osnovnoškolskih “Grabrić” OŠ Grabrik, “Regoč” OŠ Ivana Brlić Mažuranić iz Ogulina te “Breza” OŠ Ivan Goran Kovačić Duga Resa.

Za najbolje samostalne novinarske radove kod osnovnoškolaca izabrani su radovi Marije Tominac iz OŠ Cetingrad i Majlinde Ajrulai iz OŠ Vojnić.

U kategoriji  scenskih nastupa za Šibenik su predložena dva grupna i jedan pojedinačni nastup osnovnoškolaca. Riječ je o lutkarskoj predstavi “Ružno pače” OŠ Dragojle Jarnević, dramskoj predstavi “Bezobzirne kapi” OŠ Grabrik i, pojedinačno, Tomislav Cindrić iz ogulinske OŠ Ivane Brlić Mažuranić. Kod srednjih škola, u posebno jakoj konkurenciji, odabrani su učenici Srednje škole Slunj i njihova predstava “Kolač”, te samostalni scenski nastup Lee Sablić iz Ekonomsko-turističke škole, koja je izvodila ulomak iz djela W. Shakespeara “San Ivanjske noći”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest