Schmuck: “Koturi” i “Obradovići” kvalificiraniji su od vijećnika Obajdina

Schmuck: “Koturi” i “Obradovići” kvalificiraniji su od vijećnika
Obajdina

Karlovačka Udruga za zaštitu okoliša osjetila se prozvanom od Željka Obajdina, HSS-ovog zamjenika predsjednika Županijske skupštine na prekjučerašnjoj sjednici ovog tijela.

Kako navode u priopćenju, na zasjedanju Županijske skupštine Karlovačke županije, tijekom rasprave o radu župana, a povodom zatvaranja jednog smetlišta (na Ilovcu) i otvaranja drugog (na Babinoj gori), neki (naime neki Obajdin i neki Udžbinac) od županijskih vijećnika na sasvim su se neprimjereni način okomili na “neke udruge” (što je evidentno upravo ova udruga jer se ona najviše i bavila problematikom lokacije Centra za gospodarenje otpadom na Babinoj gori) i na dvojicu naših istaknutih članova – Žarka Kotura i Željka Obradovića.

– Dakle, znanja i ravnanja radi, udruge civilnog društva, nevladine udruge, ne postoje zato da bi čelnicima, dočelnicima i pričelnicima raznih stranaka uljepšavale dan i olakšavale savjest. Funkcija udruga je da artikuliraju interese skupine građana, da rade na pomicanju tih interesa i kontroliraju vlast u potezima koji se tiču teme oko koje je udruga osnovana. Upravo to radi ova udruga i apsolutno je nitko ne treba “furati u vatru” ili nagovarati na ovakve ili onakve poteze. Radit ćemo točno ono što je u interesu naših članova i svih građana ovoga grada – štititi ljepotu i korist koje svi imamo od prostora u kojem živimo, štititi taj prostor od sebičnih i neosmišljenih političkih i drugih poteza koji ga ugrožavaju. Ako pri tome nekom stanemo na prste i ugrozimo neke pojedinačne političke ili ekonomske interese, zbog toga se ne ispričavamo.

A što se tiče “nekih” Obradovića i “nekih” Kotura, tamo neki županijski vijećnik trebao bi se prisjetiti da su to građani ovog grada i pri tome birači. I da nije on birao njih nego oni njega. Ili njega možda i nisu birali građani, možda ga je birala partija. Kako govori, to je gotovo sigurno. A za ekološke teme i zastupanje interesa svog grada i županije sasvim su sigurno ti “neki” Koturi i Obradovići mnogo kvalificiraniji od vijećnika Obajdina, u to ne sumnjam, priopćila je predsjednica Udruge za zaštitu okoliša Biserka Schmuck.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest