Peticiju za izdvajanje Hrnetića potpisalo 48 posto građana – upitan status GČ Drežnik?

Peticiju za izdvajanje Hrnetića potpisalo 48 posto građana – upitan
status GČ Drežnik?

– Ništa ne zamjeramo Drežničanima jer se ni kod njih posljednjih godina nije puno stvaralo. Kod nas u Hrnetiću nije ser radilo pak ništa, nije riješen niti jedan komunalni problem, rekli su Hrnetićanci na današnjoj tiskovnoj konferenciji održanoj prije nego su u karlovačku Gradsku upravo odnijeli peticiju s potpisima 308 upisanih birača na njihovim izbornom mjestu. Kako tvrde, to je 48 posto birača i 15 posto stanovnika Gradske četvrti Drežnik – Hrnetić kojoj još uvijek pripadaju. Od Gradskog vijeća traže osnivanje vlastitog mjesnog odbora Hrnetić – Novaki – Kaštel – Novi Novaki.

– Naši najveći problemi su odvodnja oborinskih voda, kanalizacija i nedostatak nogostupa. Za svake veće kiše njive su nam pod vodom a nitko ništa ne poduzima, rekao je Antun Repić, jedan od inicijatora izdvajanja od Drežnika. Kako tvrdi, ovaj potez nema nikakve veze s politikom, ovo je volja građana koji su to pokazali u peticiji dok, dodaje, još veliki broj nije niti potpisao jer im je bilo glavno da zadovolje zakonsku normu od potrebnih deset posto.

Nakon što su obznanili svoju želju da postanu zasebni Mjesni odbor, počele su kuloarske priče da je to prije svega želja jednog od predvodnika inicijative Ivana Crnkovića koji prije svega želi da mu se asfaltira cesta koja vodi do kuće. Kako je rekao Crnković, to je naravno jedna od želja mještana, ali ne samo njegova već brojnih mještana koji žive u tom dijelu naselja.

Gradsko vijeće sad ima tri mjeseca vremena da zahtjev građana uputi u proceduru. Nije poznato hoće li administracija biti dovoljno brza da to odradi prije mjesnih izbora dok više nije izvjesno niti što će biti s gradskom četvrti Drežnik. Hoće li GČ koja broji 2.040 birača nakon izdvajanja gotovo polovice stanovnika moći uopće dalje funkcionirati  kao gradska četvrt?

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest