Zbor na prosvjed poveo Karlovčane, Benko Koordinaciju nazvao poslušnicima HDZ-a

Zbor na prosvjed poveo Karlovčane, Benko Koordinaciju nazvao
poslušnicima HDZ-a

Idemo u Zagreb na miran i dostojanstven način pokazati da smo nezadovoljni lošim tretmanom branitelja, lošom gospodarskom situacijom, nezaposlenošću, raširenom korupcijom kao i time što su branitelji postali predmetom političkog i međustranačkog razračunavanja začinjenog interesom pojedinih grupacija i skupina, rekao je Vlado Benko, predsjednik Udruge Zbora ratnih postrojbi Karlovačke županije koja je danas na prosvjed povela stotinjak Karlovčana dok su brojni otišli i automobilima u vlastitom aranžmanu. Među njima našli su se pripadnici svih ratnih postrojbi koje su na karlovačkom području djelovale u Domovinskom ratu no ne i oni branitelji okupljeni u Koordinaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

– Znamo o kome se radi – poslušnicima HDZ-a koji su plaćeni povlaštenim mirovinama koje nisu zaslužili, rekao je Benko za Koordinaciju dodavši kako su oni zaduženi da HDZ-u štite leđa.

– Naš osnovni cilj je briga za branitelje i dignitet Domovinskog rata dok danas svjedočimo da su mnogi branitelji prepušteni sami sebi bez pravovremene pravne i materijalne zaštite. Želimo da se to promijeni i zato idemo javno reći svoje mišljenje, kazao je Benko uoči puta.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest