Još uvijek traje istraga o okolnostima slijetanja autobusa na A-1

Još uvijek traje istraga o okolnostima slijetanja autobusa na A-1

Još uvijek traje istraga što se točno dogodilo na 38. kilometru autoceste A-1 3. lipnja prošle godine kad je autobus pun školske djece sletio s ceste. Kako je za KAportal rekao općinski državni odvjetnik Krešimir Ostrogonac, u odnosu na prometnu nesreću koja se dogodila 3. lipnja 2010. u Karlovcu na 38 km i 500 m autoceste A1, a u kojoj je kao vozač autobusa sudjelovao C. F., u istom predmetu je u tijeku provođenje istražnih radnji pred Županijskim sudom u Karlovcu.

Podsjetimo, u toj prometnoj nesreći ozlijeđeno je više od 40 djece iz Velike Gorice koja su išla na ekskurziju. Karlovački ŽDO želi znati ima li u uzrocima nesreće nekih obilježja kaznenog djela ili nekog drugog kaznenog djela za koje se kazneni progon pokreće po službenoj dužnosti. Autobusom je  upravljao je 61-godišnji vozač Ferdinand C. . Prema njegovom iskazu, ali i izjavama svjedoka, vozaču je najvjerojatnije pozlilo tijekom vožnje, zbog čega je vozilo sletilo s ceste.

Puno brže je, barem što se istražitelja tiče, riješen slučaj druge autobusne nesreće u Veljunu koja se dogodila tek nekoliko dana nakon ove na autocesti. Utvrđeno je da je uzrok prebrza vožnja tako da je vozač zaradio kaznenu prijavu, dok već traje i sudski postupak.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest