Kino u “Karlovčanki” i podzemna garaža mogli bi ići u paketu?

Kino u “Karlovčanki” i podzemna garaža mogli bi ići u paketu?

Kako bi grad Karlovac “jednim udarcem” konačno mogao doći do toliko očekivanog kina ali i podzemne garaže ispod Trga Milana Šufflaya kod Shopping centra “Karlovčanka” i Žitne kuće, danas je na sjednici Gradskog vijeća predložio gradonačelnik Damir Jelić no da bi se to uistinu i dogodilo, predstoji puno posla, puno dobre volje i prije svega interesa svih ulagača.

Naime, tvrtka “Cinestar” pokazala je interes za otvaranje miniplex kina u Karlovcu s tri dvorane i u razgovorima je s direktorom Shopping centra “Karlovčanka” Hrvojem Bačiću o smještanju kina na trećem katu robne kuće. Kako je kazao gradonačelnik Damir Jelić, gospodin Bačić je o tome s njim razgovarao i Grad je podržao ovaj projekt privatnog investitora.

– Razgovarao sam s Bačićem koji je bio izrazito fer i pitao me je li ovaj projekt u suprotnosti s razvijanjem gradskog projekta kina u Grabriku. Naravno, rekao sam mu da nije jer ovaj je projekt ionako usporen i ne ide zadovoljavajućim tempom, rekao je Jelić. Dodaje da Grad svakako može pomoći u ovom projektu te je direktoru Shopping centra predložio da Gradu pošalje ponudu.

S gradnjom Žitne kuće nameće se potreba uređenja Trga Milana Šufflaya, ali i potreba za gradnjom podzemne garaže na lokaciji ispod Trga. Jelić je stoga predložio da se udruže sve zainteresirane strane – Lana Commerce koja gradi Žitnu kuću, Shopping centar, Cinestar, tvrtka Parking i konačno Grad Karlovac pronađu modus zajedničkog financiranja i na taj način riješe veliki gradski problem.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest