Osvanuli plakati HČSP-a “Za dom spremni”, Hauptfeld o tome nema pojma?

Osvanuli plakati HČSP-a “Za dom spremni”, Hauptfeld o tome nema
pojma?

Plakati s krilaticom “Za dom spremni” s potpisom Hrvatske čiste stranke prava danas su osvanuli na više mjesta u Karlovcu. Zanimljivo, HČSP Karlovačke županije, točnije njegov predsjednik Tomislav Hauptfeld nema pojma o čemu se radi te tko je autor plakata koji su mnoge podsjetili na NDH i puno mračnije dane hrvatske prošlosti.

– Ovo mi je prvi glas o takvim plakatima i ne znam je li se radi o akciji naših članova ili možda provokaciji, rekao je za KAportal Hauptfeld. Kako kaže, istina je da je HČSP intenzivirao svoju djelatnost osnivanjem ogranaka po gradskim četvrtima i mjesnim odborima u Karlovcu te drugim gradovima i općinama Karlovačke županije. Sama krilatica “za dom spremni” Hauptfeldu nije sporna dok, dodaje, što nije bolje iskazivati da spremnost za svoju domovinu nego na primjer, nekome željeti smrt kao što govori pozdrav “smrt fašizmu”.

– HČSP čine hrvatski nacionalisti ali nikako ksenofobi, rasisti i nacisti, izričit je bio Hauptfeld. Kako kaže, HČSP čini političku opciju desne orijentacije ali nema veze sa šovinizmom. Sve ostalo, kaže Hauptfeld, svatko može protumačiti na svoj način.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest