Odgovornost za “napade bojom” prostorija HDZ-a preuzela “Radnička borba”?

Odgovornost za “napade bojom” prostorija HDZ-a preuzela “Radnička
borba”?

Odgovornost za napade bojom na stranačke prostorije preuzela je “Radnička borba”, nova organizacija koja se, kako kažu, zalaže za ukidanje kapitalizma, piše Index.hr. Radnička borba u otvorenom je pismu za medije preuzela odgovornost za navedene “napade” na prostorije HDZ-a, “organizacije najodgovornije za katastrofalno ekonomsko i socijalno stanje i tragičan položaj u kojemu se nalaze radnici i nezaposleni”. Ova gesta, navode, “predstavlja simboličan doprinos masovnoj pobuni koja potresa cijelu zemlju”.

“Želja je stotina tisuća radnika, nezaposlenih, studenata i umirovljenika da HDZ zauvijek postane prošlost i da njegovi čelnici pred narodom odgovaraju za sve zločine koje su počinili. Svima koji su potlačeni i socijalno ugroženi sve je jasnije da  takozvana bijedna ‘oporba’ na čelu s SDP-om ne predstavlja nikakvu alternativu, već se sa HDZ-om nalazi u najčvršćem, jedva prikrivenom savezu. Prijevremeni izbori stoga nisu nikakvo rješenje, promijenit će se samo imena, a pljačka će se nastaviti”, ističu iz Radničke borbe dodajući kako “u ovakvoj situaciji jedinu stvarnu oporbu predstavljaju stotine tisuća nezadovoljnih radnika i ostalih koji su socijalno ugroženi”. “Njima nisu potrebni niti vođe, niti samoprozvani lideri koji će nastojati iskoristiti narodnu pobunu za svoj osobni politički probitak”, stoji u priopćenju.

Po njima, neprijatelji nisu samo oni na vlasti nego i njihovi politički prijatelji, “već i svi oni koji izrabljuju radnike, ne isplaćuju plaće i potkradaju poduzeća i državu”. Ova organizacija poziva radnike da se pridruže, krenu sa štrajkovima i preuzmu tvornice.

Pozivaju sve da “svoj stav prema ovoj zločinačkoj organizaciji zvanoj HDZ pokažu napadima bojom, jajima i sprejevima na njihove prostorije, u svakom gradu, mjestu i selu”. “Neka vas ne grize savjest zbog svježe oličenih zidova, stepenica i novih vrata – njihove prostorije su ionako uređene novcem kojega su od vas ukrali! Srušimo Vladu, riješimo se lažne oporbe, sva vlast u ruke naroda”, stoji u priopćenju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest