Županijska natjecanja – u povijesti, matematici i filozofiji najbolji karlovački gimnazijalci

Županijska natjecanja – u povijesti, matematici i filozofiji
najbolji karlovački gimnazijalci

Karlovački gimnazijalci koji su u prošloj godini svoju školu proslavili i na državnim školskim natjecanjima nastavljaju u istom ritmu. Naime, nakon održanih županijskih natjecanja iz povijesti, filozofije, logike i matematike učenici Gimnazije Karlovac opet su bili najuspješniji.

Na natjecanju iz povijesti među prvim razredima prva dva mjesta pripala su Gimnaziji Karlovac, najbolji je bio Toni Jagaš, dok je drugi bio David Fudurić. Treće mjesto je osvojila Doris Ilovača iz Gimnazije B. Frankopana u Ogulinu. Među drugim razredima, sličan raspored, prva dva mjesta pripala su Karlovčanima, Marku Vladiću i Ivoni Bene, dok  je treći Ogulinac Dalibor Rendulić. Darija Željko iz Gimnazije Karlovac najbolja je među trećim razredima, druga je Helena Ilovača je ogulinske Gimnazije dokje treći karlovački gimnazijalac Damir Kučinić. Domagoj Krpan iz ogulinske Gimnazije je najbolji “povjesničar” među četvrtim razredima, dok su Dominik Strikić i Adriana Filipčić iz Gimnazije Karlovac osvojili drugo, odnosno treće mjesto.

Na natjecanju iz filozofije prvo mjesto je osvojio Armin Protulipac iz Gimnazije Karlovac, dok je najbolja iz logike karlovačka gimnazijalka Ružica Sušilović. Na županijskom natjecanju iz matematike u tzv. A varijanti (prirodoslovno – matematički smjer) redom su od prvog do šestog mjesta rangirani karlovački gimnazijalci i to u kategorijama svih razreda. Prva mjesta osvojili su Dominik Šutalo (1. razred), Karlo Brezović iz 2. razreda, Sandro Krašić iz 3, te Josip Vladić iz 4. razreda. Mentor je svima prof. Antun Goldašić. U B varijanti je ipak situacija nešto šarenija. Među prvim razredima najbolja “matematičarka” je Dolores Šebalj iz Gimnazije Karlovac, iz kategoriji drugih razreda prvo mjesto pripada Ivi Manojlović iz Gimnazije Ogulin, prvo mjesto među učenicima trećih razreda zaslužio je karlovački gimnazijalac Franjo Palajsa a među četvrtim razredima Ogulinac Branko Perić. Sljedećeg tjedna na rasporedu su održavanja županijskih natjecanja iz hrvatskog jezika, biologije i geografije.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest