U Karlovcu je zrak čist – barem tako kažu mjerenja Zavoda za javno zdravstvo prošloj godini

U Karlovcu je zrak čist – barem tako kažu mjerenja Zavoda za javno
zdravstvo prošloj godini

Za razliku od stanovnika Siska ili Slavonskog Broda, Karlovčani još uvijek dišu donekle čist zrak, barem kad se radi o graničnim vrijednostima onečišćujućih tvari u zraku.

Naime, po godišnjem izvješću o kakvoći zraka za prošlu godinu kojeg je po narudžbi Grada izradio Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije, svi onečišćujući sadržaji u zraku – od dima, sumpornog oksida (SO2), ukupnih talotnih tvari, olova i kadmija na svim mjernim postajama u gradu su u okviru graničnih vrijednosti propisanim za naseljena područja i ocijenjeni su – zrakom I kategorije. Kakvoća zraka mjeri se na tri mjerne postaje u gradu – na Baniji kod Doma zdravlja, u Domobranskoj ulici br. 2 i u Ulici Dr. Vlatka Mačeka br. 48.

Zavod za javno zdravsto provodi i mjerenja koncentracije peludi biljaka od kraja veljače do kraja listopada. U prošlog godini najveće koncentracije peludnih zrnaca izmjerene su u ožujku, travnju i kolovozu. Grad Karlovac za mjerenja kakvoće zraka i peludi u ovoj će godini izdvojiti po 70 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest