I stranački čelnici rade dobre kobasice – održana prva “Dugoreška kobasijada”

I stranački čelnici rade dobre kobasice – održana prva “Dugoreška
kobasijada”

Na inicijativu domaćina – Hotela “Duga Resa” i velikog zaljubljenika u delicije inž. Branka Mohorića održana je održana prva Dugoreška kobasijada. Na natjecanje se prijavilo 37 natjecatelja koji su, po ocjenama sudaca, svi redom ponudili prvorazredne proizvode.

U vrlo jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Vlado Maraković iz Karlovca. On je prednost nad drugoplasiranim Željkom Spudićem iz Barilovičkog Leskovca oduzeo sa svega jednim bodom razlike dok je treći “kobasičar” Dugoreške kobasijade Željko Kirinčić iz Žakanja.

– Na prvom natjecanju pokrala se i mala greškica. Dvije prijavljene kobasice nisu na sebi imale natjecateljski broj tako da ih suci nisu uzeli u obzir kod ocjenjivanja, izvijestio je Boris Ožanić koji je za KAportal, osim prigodnog teksta poslao i nekoliko fotografija.

Kobasice su, naknadno ipak “isprobane” i svi su se složili da su njihovi tvorci Nenad Horvat i Miroslav Migalić napravili vrhunski proizvod po ocjenama nekih sudaca čak i bolji od ovog pobjedničkog. Kako se radilo o prvom natjecanju nitko nikome ništa nije zamjerio, a gospodin Mohorić se snašao i gospodinu Migaliću dodijelio počasnu prvu nagradu.

Prva dugoreška kobasijada osim natjecateljskog i zabavnog dobila je i mali “politički štih”. Da su političari ljubitelji dobre hrane odavno je poznato dok su se ovi s naših područja okušali i u proizvodnji suhomesnatih proizvoda. Osim već spomenutog Branka Mohorića koji je čelnik karlovačkog HNS-a na kobasijadi je sudjelovao i šef SDP-a Josip Benčić dok je na skup, kako se ne bi radilo samo o oporbi, bio prisutan i predsjednik HSS-a Stjepan Tvrdinić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest