Organizator najavljuje: Ako misli pozivati na nasilje, Pernar nije dobrodošao

Organizator najavljuje: Ako misli pozivati na nasilje, Pernar nije
dobrodošao

Prvi karlovački “Facebook prosvjed” protiv Vlade RH održat će se u srijedu u 19 sati na prostoru “starog placa”, odnosno Trgu bana Jelačića. Organizatori, redom studenti predvođeni Silviom Šimićem najavljuju mirno okupljanje građana i povorku od Trga prema Korzu i prostorijama HDZ-a na Mažuranićevoj obali.

– Ovo će biti miran prosvjed, očekujem da se građani odazovu u što većem broju. Prije svega, nasilje nećemo tolerirati već ćemo pokazati zajedništvo i solidarnost Karlovčana s problemima u zemlji, rekao je Šimić. Ovaj student ugostiteljstva dodaje kako je prvi cilj prosvjeda izražavanje nezadovoljstva, te poruka vlastima kao i svim onima koji će ubuduće vladati Hrvatskom da građani neće tolerirati vlast koja ne služi narodu.  Jedan od začetnika prosvjeda Ivan Pernar, međutim, u Karlovcu neće biti dobrodošao zbog svojih poziva na nasilje.

– Ivan Pernar ako dođe i napravi situaciju kao u Osijeku neće biti dobrodošao jer ne želimo pozivanje na nasilje. Nećemo napadati nikoga, uništavati imovinu, policajci su naši očevi, prijatelji i to nema smisla, rekao je Šimić. Organizacija prosvjeda koji je još prošlog tjedna prijavljen policiji krenula je osnivanjem Facebook stranice “Rušenje Vlade.KLC”. Iako je bilo najava da će organizaciju podržati neke organizacije, Šimić napominje da je ovo inicijativa građana i svi su dobrodošli, od studenata, radnika, umirovljenika i svih ostalih, ali niti jedna organizacija ne stoji iza prosvjeda. Kako kaže nema straha da će prosvjed biti slabo posjećen kao u nekim drugim hrvatskim gradovima.

– Nama je uzor Varaždin koji je imao vrlo posjećen i dobro organiziran prosvjed. Ako možemo napraviti da bude bar upola takav, napravit ćemo veliku stvar. Pozivamo građane da se pridruže i da zajedno pokažemo da smo tu, da smo solidarni i nije bitno tko prosvjed organizira, dvadesetgodišnjak ili umirovljenik, bitna je poruka, kaže Šimić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest