“Goršić i Vogrinc nisu ulazili u WC, njih su tukli na parkiralištu”

“Goršić i Vogrinc nisu ulazili u WC, njih su tukli na parkiralištu”

Goršić i Vogrinc nisu ni bili na WC-u u noći kada je pretučen Jovković, nego su njih tukli na parkiralištu – tako bi se u jednoj rečenici moglo opisati današnje svjedočenje Ivice Stojčića i Ivana Jedvaja na Općinskom sudu, na raspravi na kojoj se bivšim HDZ-ovcima željku Goršiću, Vladimiru Vogrincu i Danijelu Trupkoviću sudi za premlaćivanje Marka Jovkovića u noćnom klubu Astralis. Ivica Stojčić kobne je večeri bio konobar za šankom.

– Goršić i Vogrinc došli su oko 22.30 sati, a oko ponoći im se pridružio i Trupković. On je u jednom trenutku otišao na WC, vratio se nešto im je rekao, da je na WC-u neka gužva, Goršić mi je platio rundu, uzeli su jakne i žurno otišli. Na šanku je cijelo vrijeme bilo mirno, u lokalu je bilo 70, 80 ljudi. Kroz stakleni zid sam vidio kako je 10 do 15 ljudi okružilo Vogrinca i Goršića koji su bili u automobilu na parkiralištu – ispričao je Stojčić.

Ivan Jedvaj u Astralis je stigao oko ponoći na poziv svojeg dugogodišnjeg prijatelja Željka Goršića koji mu je rekao da se slavi izlazak iz zatvora njegovog drugog prijatelja, Vladimira Vogrinca. – Došao sam do njih, bili su za šankom, baš u tom trenutku Trupković je pozdravio i otišao na WC. Nakon nekoliko trenutaka izišao je van i došao do nas. Rekao je Vogrincu da “ne bi trebao tu biti”. Uzeli su jakne sva trojica i otišli van. Vidio sam da Vogrinca i Goršića okružilo deset ljudi, udarali su po automobilu rukama, šakama, a jedna osoba je imala palicu od 30 cm, ne znam je li bila metalna ili drvena. Dvojica ili trojica su tukla i Vogrinca i Goršića. Oni su pokušali pobjeći, vozeći naprijed-natrag. Nisam se htio mješati kako ne bih imao problema. U tom trenutku je došla policija s upaljenom rotirkom i prepriječila im put – rekao je Jedvaj naglasivši da Goršić uopće nije ulazio na WC, a nije vidio da je vani itko pao pod kotače Goršićeva automobila. Suđenje se nastavlja nispitivanjem novih svjedoka.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest