Država poklanja bivšu ambulantu – “Starački” konačno pred proširenjem

Država poklanja bivšu ambulantu – “Starački” konačno pred
proširenjem

Država će Karlovačkoj županiji u vlasništvo uskoro prebaciti prostor bivše vojne ambulante u Zvijezdi. Time će biti ispunjen prvi i najvažniji preduvjet za davno najavljeno proširenje Doma umirovljenika” Sveti Antun”, odnosno otvaranje njegove depandanse u obližnjoj MORH-ovoj zgradi. Zauzvrat Županija mora financirati prilagodbu dijela Ureda za obranu, kako bi se tamo mogao preseliti MORH-ov Područni ured financija, koji trenutno radi u prostoru bivše ambulante.

Formalni prijenos vlasništva nad tim objektom bi, po tvrdnjama županijskih čelnika, trebao biti izvršen već na prvoj sljedećoj sjednici povjerenstva Središnjeg državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

– Dobivanje prostora je prvi korak za proširenje Doma “Sveti Antun”. Posao neće biti lako završiti, ali vjerujemo da ćemo ga zatvoriti preko nekog od EU fondova. Iz tog je razloga taj projekt već istaknut kao jedan od prioriteta županijske Razvojne strategije – kaže županijska pročelnica Višnja Jović. Dom za stare i nemoćne “Sveti Antun” ima 221 krevet, a na listi čekanja se prema posljednjim javno objavljenim podacima nalazi preko 1.600 osoba.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest