Ekocid na Borlinu? Građani traže provjeru divljeg deponija u vodozaštitnoj zoni

Ekocid na Borlinu? Građani traže provjeru divljeg deponija u
vodozaštitnoj zoni

Divlji deponij u vodozaštitnoj zoni svega pedesetak metara od vodocrpilišta na Borlinu pokazuje koliko je ekološka svijest pojedinaca na niskom nivou ali i koliko odgovorne službe sporo ili uopće ne reagiraju u ovakvim slučajevima.

Kako tvrdi čitatelj koji nam je poslao niz fotografija koje su, s obzirom na lokaciju o kojoj se radi zaista uznemirujuće, potok koji je zbog smeća vjerojatno zagađen nalazi se u zaštitnom pojasu vodocrpilišta Borlin uz državnu cestu D-6, te se na Borlinu slijeva se u vodocrpilište.

– Mikro lokacija opasnog smetlišta je pedesetak metara od crpne stanice Borlin prema Maloj Jelsi i Netretiću gdje se nalazi i znak “zaštićeno vodozaštitno područje”.

Zagađenje se čak vidi golim okom jer su bačve i kante koje se u njemu nalaze koristile za čuvanje kemikalija. Kako je ugroženo zdravlje i životi stanovnika Karlovca molim Vas da medijski obradite ovaj ekološki incident. Možda će to potaknuti odgovorne službe da se riješi ovaj ekološki problem, kazne krivci i zaštiti zdravlje građana, stoji u dopisu uznemirenog građanina.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest