Ovaj tjedan objava tko će raditi na popisu stanovništva – ukupno 217 ljudi

Ovaj tjedan objava tko će raditi na popisu stanovništva – ukupno
217 ljudi

Na području Grada Karlovca stanovnike će popisivati ukupno 217 ljudi, od toga 25 kontrolora, te dvoje rezervnih kontrolora i 171 popisivač među kojima je i 19 rezervnih.

Iz Državnog zavoda za statistiku javljaju kako je s rasponom od 80 do 92 posto uspješnosti rangirano j240 kandidata a u rasponu od 75 do 80 posto uspješnosti rangirano je 395 kandidata.

– Iz tog proizlazi da je 635 kandidata testiranje izvršilo sa više od 75 posto uspješnosti. Između tih kandidata će se izvršiti odabir potrebnih sudionika popisa. Osim po kriteriju uspješnosti, izbor će se izvršiti i temeljem statusa nezaposlenih, odnosno studenata, zatim na temelju iskustva u prethodnim popisima, statusu prema odredbama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, te Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, stoji u popćenju Državnog zavoda za statistiku. Prijedlog kontrolora bit će obavljen sutra a popisivača u četvrtak, dok će popisivače imenovati Županijsko popisno povjerenstvo u petak. Odabrani kontrolori bit će kontaktirani od strane Popisnog centra a odabrani popisivači od strane kontrolora. Od 21. do 24. ožujka bit će poduka kontrolora, a od 25. do 30. ožujka vršit će se obuka popisivača.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest