Uhićenja rezultat višemjesečne akcije – radi se o razbijanju krijumčarskog lanca iz BiH?

Uhićenja rezultat višemjesečne akcije – radi se o razbijanju
krijumčarskog lanca iz BiH?

Najnovija uhićenja deset osoba na karlovačkom području osumnjičenih zbog zlouporabe droga rezultat su višemjesečne opsežne policijske istrage usmjerene na raskrinkavanje narko lanca iz susjedne Bosne i Hercegovine.

Neslužbeno saznajemo da se radi o akciji dugoj više od četiri mjeseca tijekom koje su praćeni ljudi, prisluškivani mobiteli dok su čak praćene veće pošiljke droge. Pošiljke su zaustavljane naknadno a sve u cilju kako bi se konačno došlo do organizatora cijelog posla ali i kurira koji su drogu transportirali na karlovačko područje.

Kako je već prije navedeno u službenom priopćenju, uhićeno je deset osoba od kojih su dvije puštene na slobodu dok su ostali zadržani i bit će tijekom poslijepodneva privedeni u Istražni centar karlovačkog Županijskog suda. Uhićeni su muškarci od 25 do 38 godina starosti dok su dvije osobe u bijegu. Navodno se radi o državljanima Bosne i Hercegovine koji nisu dostupni policiji. Među privedenima je navodno  i organizator cijelog posla. Neslužbeno saznajemo da bi tijekom narednih dana moglo biti još uhićenja osoba koje se dovode u vezu s narko scenom na širem karlovačkom području.

–  Temeljem Naloga Istražnog suca Županijskog suda u Karlovcu izvršene su pretrage doma i drugih prostorija, kao i osobnih vozila te je tom prilikom pronađeno ukupno 30,6 grama droge cannabis marihuane, 3,6 g gljive Psylocibe s popisa droga, 0,2 grama bijele praškaste tvari – droga ecstasy, jedna vaga, 600 piratskih cd-a, jedna nargila, 31 komad raznog vrsta streljiva, te mobiteli, stoji u policijskom priopćenju.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest