KAbina: U toploj proljetnoj večeri Karlovčani uživali uz filmove i svirku

KAbina: U toploj proljetnoj večeri Karlovčani uživali uz filmove i
svirku

Večerašnja KAbina, osma po redu, protekla je u poprilično drugačijem ugođaju od prethodnih sedam. Ponajprije, umjesto književnog na rasporedu je bio filmski dio, a zbog vrlo tople proljetne večeri i glazbeni dio bio je pomalo drugačiji od ranijih.

Predstavljanje videodružine Gimnazije Karlovac i Kinokluba Karlovac bilo je pun pogodak. Kroz kratak razgovor predstavljeni su najveći uspjesi ove iznimno kvalitetne ekipe, koja je osnovana 1999. godine u Gimnaziji, a od početne ideje o druženju i stvaranju do uspjeha je proteklo vrlo malo vremena – animirani film “Anomija” Vjekoslava Živkovića gostovao je na brojnim svjetskim festivalima, a 2002. na Pagu karlovački srednjoškolci osvojili su čak 13 nagrada i priznanja za svoje filmove.

Večeras smo, uz topao aplauz publike, vidjeli pet filmova koji su predstavljali i presjek radova u proteklih 12 godina – bili su to “JMBG 2904975…” Marije Ratković, dokumentarac o tada još mladom gimnazijalcu Bojanu Petkoviću, nakon čega je uslijedio upravo Petkovićev animirani film “Divlji zahod”. Publika je uživala i uz “Plavušu” Ksenije Sanković, “Napaljenog Žarka” Emilia Zinaje i Brune Bračike te jedan od najnovijih uradaka karlovačkih mladih filmaša, animirani film “Kobna greška” Helene Panijan i Nine Čorak. Uz pet odličnih filmova vidjeli smo i pravi, nije pretjerano reći – hit. “Film o Tobotu” Svena Biličića prije dvije godine bio je pobjednik Four River film festivala, a to je doista zaslužio. Premda je većina posjetitelja film vidjela i nekoliko puta, urnebesan smijeh i euforičan pljesak redateljevom umijeću i izuzetno simpatičnom Tobotu nisu izostali ni ovog puta.

Ujedno je najavljen i novi Four river film festival, kojem će Karlovac biti domaćin od 7. do 10. rujna, uz Filmsku reviju mladeži.

U glazbenom dijelu svirao je karlovački bend Full Monty. Topla večer utjecala je na malo drugačiji raspored publike. Dio se odlučio i pogledati bend u Cohiba Cafeu, a mnogi drugi zadovoljili su se i samo slušanjem dobre svirke na prepunoj terasi.

Sljedećeg ponedjeljka – gosti iz Zagreba. U književnom dijelu mlada zagrebačka spisateljica Ivana Gudelj predstavit će svoj roman “Pogodi što će mi se dogoditi”, koji možete posuditi i u Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić”, a u glazbenom dijelu nastupa vrlo zanimljivi zagrebački duet Alex & Me.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest