U Karlovcu otvoren 150. trgovački centar iz lanca “Baumax”

U Karlovcu otvoren 150. trgovački centar iz lanca “Baumax”

Na ulazu u Karlovac u Poslovnoj zoni Banija Ilovac II svoja je vrata otvorio 150. trgovački centar iz lanca “Baumax” koji je sedmi u Hrvatskoj. Stotine Karlovčana je još od sedam sati ujutro doslovno okupiralo novi trgovački centar koji se prostire na 12 tisuća četvornih metara te na jednom mjestu nudi bogati asortiman iz četiri područja – gradnje, stanovanja, alata i vrta. Posebna ponuda za kupce je mogućnost Drive In-a koji su u mogućnosti građevinski materijal kojeg kupe u “Baumaxu” direktno utovariti na vozilo. Team karlovačkog “Baumaxa” vodi Maja Fuček Doždor zajedno sa 70 suradnika.

Po riječima predsjednika Uprave austrijskog megalanca Martina Essla prilikom otvorenja centra, “Baumax” i on osobno s gradom Karlovcem imaju posebnu vezu, još od 2002. godine kad su na prijedlog karlovačkog Rotary Cluba i njihovih kolega rotarijanaca iz Beča krenuli u projekt potpore razminiranju karlovačkog području i u što je uloženo šest milijuna eura. Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić zahvalio se na humanoj djelatnosti te velikom ulaganju u Karlovac.

– Uložen je silan trud i čini mi se da je to prirodna logika. Prvo se razminiralo i sad se došlo graditi, rekao je Jelić dodavši kako je velika stvar za grad Karlovac otvaranje 70 novih radnih mjesta. To u okolnostima krize vrijedi dvostruko, smatra gradonačelnik.

Osim razminiranja “Baumax” je predstavio i svoje druge humanitarne aspekte, program sponzoriranja moderne umjetnosti i otvaranje muzeja ESSl Baumax te pomaganje osobama s posebnim potrebama. Na dan otvorenja karlovačkog Centra prigodno je s deset tisuća kuna potpomognut rad Udruge za Down sindrom Karlovca dok je bon primila Sanda Kočevar.

“Baumax” svoje prodajne centre ima u devet država i ukupno zapošljava 10.700 radnika. Ukupni promet “Baumax grupe” u prošloj godini iznosio je 1,5 milijardi eura. U Hrvatskoj je promet iznosio 85 milijuna eura što je 30 posto više nego godinu prije. Kako je rekao direktor za Hrvatsku i Sloveniju Dušan Gostenčnik, veliki rast prisutan je zbog koncepta trajno niskih cijena te uvođenja projektnih savjetnika. Sve što im treba u “Baumaxu” će moći pronaći kućni majstori ali i profesionalci i to po načelu “bauMaximalna niska cijena svaki dan”.

Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest