Prosvjedi nisu opasni, bolje javno reći što se misli nego tračati i spletkariti iza leđa

Prosvjedi nisu opasni, bolje javno reći što se misli nego tračati i
spletkariti iza leđa

– Nije istina da prosvjednici ne mogu svoje nezadovoljstvo izbaciti i pod mojim prozorom. Koliko znam Tuškanova ulica u kojoj živim nije bila na popisu ulica predviđenim za prosvjed, a i prosvjed ima svoja pravila, rekao je gradonačelnik Damir Jelić komentiravši jučerašnji “Facebook prosvjed” na kojem je dvjestotinjak građana htjelo doći pod njegov prozor ali ih je policija spriječila.

– Kao što sam već rekao u taj prostor koji “ključa” među mladima može se nastaniti nešto afirmativno i dobro. Ovo nije opasan oblik komunikacije, mislim da je opasnije govoriti i raditi nekome iza leđa, tračevi i spletke, dodaje Jelić. Zadovoljan je što karlovački prosvjedi ne donose materijalnu štetu no tu su uvrede koje je trpio i on osobno.

– Ako je i vrijeđanje cilj da se izrazi nešto afirmativno, spreman sam podnijeti teret, kaže gradonačelnik. O povicima da “ako je pošten izađe iz zločinačke organizacije”, Jelić kaže da ovakve riječi mogu proizaći samo iz velike gorčine.

– Ovdje ima dio istine, ali to je samo individualna odgovornost svakoga a ne samo članova HDZ-a. Kao demokršćanin prirodno je da sam član HDZ-a, stranke koja je snosila najveću odgovornost u ostvarenju tisućljetnog sna. Za sve drugo odgovornost je individualna i po ničemu se ne osjećam krivim, zaključio je gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest