HDZ ide na pobjedu – u osam mjesnih odbora već pobijedio jer nema protukandidata

HDZ ide na pobjedu – u osam mjesnih odbora već pobijedio jer nema
protukandidata

Hrvatska demokratska zajednica na predstojeće izbore za Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti izlazi na svih 37 mjesnih odbora i gradskih četvrti i u osam sigurno dobiva jer – jednostavno nemaju protukandidata.

Kako je danas prilikom predstavljanja nositelja listi rekao predsjednik GO HDZ-a Damir Jelić, HDZ će samostalno nastupiti na izborima u dvije gradske četvrti – Dubovcu i Švarči, sa HSS-om s pretkoalicijskom listom ide u 5 gradskih četvrti i 3 mjesna odbora a s koalicijskom listom u jednoj četvrti i 2 MO. HDZ koalira i s HSP-om i to na Baniji i GČ Drežnik – Hrnetić dok u Grabriku, Novom centru, Rakovcu i Zvijezdi od gradskih četvrti ide u “veliku koaliciju” s HSS-om i HSP-om.

– Odluka vodstva HSLS-a da raskine koalicije utjecala je da njih nema iako su ljudi na terenu već dogovorili zajednički nastup na mjesnim izborima, rekao je Jelić. Kako tvrdi, izbor temeljnih ogranaka s kime će koalirati apsolutno je bio u njihovim rukama tako da se teoretski moglo dogoditi da HDZ koalira i sa SDP-om. Kako kaže, spremni su i za razgovore nakon izbora. Očekivanja HDZ-a koji je na prošlim izborima doslovno pomeo konkurenciju su – pobjeda.

– Ovo ne govorim iz nekakve oholosti već iz snage HDZ-a. Spremni smo da i dalje služimo građanima i građankama Grada Karlovca i pozvao bih sve na izbore te da na njima odluče po svojoj savjesti, dodao je Jelić.

U ime kandidata medijima se na današnjem predstavljanju obratio Darko Bebić, nositelj liste u Novom centru. Kako kaže, svi temeljni ogranci su sami odlučivali s kim će koalirati. U slučaju N. centra koalicija HDZ-a okupila je HSS i HSP. Kako obećaje, ako im građani poklone povjerenje odgovorno će obavljati tu dužnost te je također sve pozvao na izbore 3. travnja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest