Ugodna večer u Domu OS RH Zrinski uz “Amatere” zagrebačkog kazališta KNAP

Ugodna večer u Domu OS RH Zrinski uz “Amatere” zagrebačkog
kazališta KNAP

U Domu OS RH Zrinski sinoć je gostovalo zagrebačko kazalište KNAP s predstavom “Amateri”. Ova socijalno angažirana, crnohumorna komedija privukla je brojne Karlovčane, pa je velika dvorana  Doma OS RH Zrinski bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta.

Predstava nastala prema tekstu Borivoja Radakovića na komičan način progovara o realnosti hrvatskog društva te siromaštvu koje ljude često tjera na gubitak moralnosti i dostojanstva. U središtu radnje su blagajnik Grga na rubu živčanog sloma, vodoinstalater papučar Krap,  prostitutka  Stela te Kuka koji je na samom rubu egzistencije. Ponukani slabo plaćenim poslovima, strahom od gubitka posla, potlačenošću na poslu i strahom za egzistenciju odlučuju snimiti porno uradak kako bi se brzo i lako obogatili. Niz komičnih i zanimljivih situacija na kraju kulminira snažnim osjećajem zajedničkog poraza. “Svi smo mi već pali preko palube i sada se koprcamo u vlastitim govnima, samo što ja svoja i gutam…” poručuje Grga, lik blagajnika kojeg je ostavila žena, a na poslu radi potlačen od šefice. Svi likovi i njihove životne situacije predstavljaju svakodnevicu hrvatskog društva, a predstava jasno iznosi probleme s kojima se danas susreće velik broj ljudi.

Redatelj Petar Veček te dramaturg Mario Kovač okupili su sjajnu glumačku ekipu koju čine Petra  Dugandžić, Goran Grgić, Vilim Matula i Ranko Zidarić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest