Vukelić pozvao na opću mobilizaciju: Hrvatske bez HDZ-a ne može biti

Vukelić pozvao na opću mobilizaciju: Hrvatske bez HDZ-a ne može
biti

“Borbeni” predizborni tonovi i pozivi na opću mobilizaciju svih članova stranke obilježili su večerašnju proslavu 21. obljetnice osnutka HDZ-a u Karlovačkoj županiji, upriličenoj u Domu OS RH.

– Onima koji danas govore da je HDZ slab, da je stranka od 6,6 posto, poručujem da to nije istina. HDZ je pobjednička stranka koja vodi Hrvatsku i vodit će je i dalje. Hrvatske bez HDZ-a ne može biti – zavikao je s govornice politički tajnik Branko Vukelić, koji se u svojem prilično žestokom govoru više puta obrušio na “kukuriku koaliciju”, rekavši da ona nema nikakav program osim želje za vlašću.

– Kad gledam i slušam tu “kukuriku” opoziciju sjetim se one mudre definicije koja kaže da je kritičar “kokoš koja kokodače dok druge nesu jaja”. Tako i “kukuriku koalicija” kukuriče dok naša Vlada i njena predsjednica rade – bio je slikovit Vukelić, te podsjetio kako je 2005. u predizbornoj kampanji apelirao na HDZ-ovce da ne dozvole da se Karlovac zacrveni.

– Sada se potrudimo da nam se Hrvatska ne zacrveni. Da ne bude Zokijeva crvena Hrvatska, ni crvena Hrvatska Ive Josipovića. Od predsjednika očekujemo da kliče i crven i bijeli i plavi – dodao je Vukelić, koji se na početku svojeg govora posebno zahvalio karlovačkoj Mladeži HDZ-a, rekaši da je “ona toliko puta nepravedno osuđivana, a to je tek Mladež koja nosi Hrvatsku u svome srcu”. S balkona Doma OS RH,u ovakvim prigodama tradicionalno rezerviranog za stranački podmladak, odmah se začulo bučno skandiranje “Branko, Branko”.

Kad već spominjemo Mladež, kažimo da je  u pratnji Matije Perkovića na večerašnji skup stigao i nedavno izbačeni član Danijel Trupković. On je iz stranke “izletio” zbog incidenta u “Astralisu”, zbog kojeg je prije nekoliko dana na Općinskom sudu u Karlovcu i nepravomoćno osuđen na sedam mjeseci zatvora.

Predizborno obojeni govor održao je i potpredsjednik HDZ-a Ivan Jarnjak, koji je okupljene prvo podsjetio da će se uskoro slaviti 20 godina “krvavog Uskrsa” i 20 godina hrvatske državnosti.

– Ali ove se godine navršava i 20 godina otkako je SDP odbio glasati o deklaraciji o izlasku Hrvatske iz Jugoslavije. To su isti oni koji su nas zvali strankom opasnih namjera. I oni koji danas kažu da smo zločinačka organizacija. E pa nismo – rekao je Jarnjak.

O nazivanju HDZ-a strankom opasnih namjera i zločinačkom organizacijom je govorio i prvi karlovački HDZ-ovac Damir Jelić.

– Nazivali su nas da smo obilježeni “opasnim namjerama” a jedino što smo tada pokazivali je odlučnost za našu domovinu. K tome jednako tako su nas prozivali i “zločinačkom organizacijom” a mi smo svjedočili našim zajedništvom i nismo se libili izreći da smo žito i da u njemu ima i kukolja. Prozivaju nas i veleizdajnicima i to upravo oni koji su 90-ih godina tako se odlučili da nisu ništa ni mogli izdati jer nisu ni živjeli ovu Hrvatsku kao mi, rekao je na današnjoj svečanosti prvi karlovački HDZ-ovac Damir Jelić. Kako kaže, HDZ je znao razlučiti dobro od zla i “ako je to naša veleizdaja neka nam tako i bude”.

– Na različitim prosvjedima nas jednako tako prozivaju za stvari za koje nismo odgovorni, a mi pokazujemo strpljivost i mir koji krasi našu stranku. K tome, za različite kriminale pojedinaca koji ne poznaju nacionalne a kamoli stranačke granice proziva se čitava stranka. Mi znamo reći ne i otrhvati se s time što ne valja, kaže Jelić dodavši kako za “sve što nam je stavljeno uvijek su se znali izboriti za časnost u stranci i pritom služiti zajednici”.

– Neka nam jedina mjera bude zavjet koji možemo vidjeti u trajnoj uspomeni na one koji su najviše dali za našu Hrvatsku. Oni sada negdje s nebesa nas promatraju pa neka naše zajedništvo i dalje svjedoči našu časnost, zaključio je Jelić u svom govoru.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest