Nova uhićenja – kod Cetingrada uhvaćeni ilegalci iz BiH s kilogramom marihuane

Nova uhićenja – kod Cetingrada uhvaćeni ilegalci iz BiH s
kilogramom marihuane

Policija je u Pašinom potoku kod Cetingrada još prekjučer presrela pošiljku od gotovo kilogramom marihuane koja je ušla iz susjedne Bosne i Hercegovine, priopćila je danas PU karlovačka.

Fiatom Punto u kojem je prevožena droga upravljao je 24-godišnji hrvatski državljanin iz Velike Kladuše dok su se u automobilu nalazila i dvojica državljana BiH stari 24 i 30 godina. Dvojac je u Hrvatsku, kako se ispostavilo kriminalistički istraživanje, ušao ilegalno upravo u namjeri krijumčarenja droge.

– Zbog osnovane sumnje da su dvojica državljana BIH počinila kazneno djelo Zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2 KZ-a, oni su jučer tijekom dana uz Kaznenu prijavu dovedeni Istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu, izvijestila je policija. Hrvatski državljanin koji je dvojac prevozio priveden je sucu Prekršajnog suda u Dugoj Resi, a zbog pomaganja u tranzitu strancima koji su ilegalno ušli u RH.

Nije poznato je li uhićeni dvojac uključen u lanac krijumčarenja droge za karlovačko područje koji je prije nekoliko dana razbijen u opsežnoj policijskoj akciji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest