Braniteljska akcija u Karlovcu najavila kaznene prijave protiv dva ministra u Vladi RH

Braniteljska akcija u Karlovcu najavila kaznene prijave protiv dva
ministra u Vladi RH

Braniteljska akcija podignut će kaznene prijave protiv ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i ministra branitelja Tomislava Ivića i to jer, kako tvrde, nisu učinili ništa da se pomogne branitelju Veljku Mariću koji se još od travnja prošle godine nalazi u srbijanskom zatvoru. Kako je rečeno na današnjem skupu u Karlovcu na kojem se okupilo dvjestotinjak  branitelja i ostalih građana, imaju dokaze da se već više od pola godine u rješavanju ovog problema nije učinilo ništa.

Na današnjem skupu na karlovačkom Trgu bana Jelačića pristiglo je tek dvjestotinjak ljudi no organizator, Hrvatski nacionalni front i Braniteljska akcija nisu nezadovoljni slabi odazivom. Kako je rekao predsjednik HNF-a Stjepan Penc, osim Karlovčana pristigli su branitelji iz drugih krajeva Hrvatske a kako bi Vladi RH uputili poruku da se mora odmah stati na kraj progonu hrvatskih branitelja. Zanimljivo, iako su se pojavili na prvom “Facebook prosvjedu” u Karlovcu, HNF ih više ne podržava.

– “Facebook prosvjede” ne podržavamo jer smatramo da iza njih stoji ljevica dok je HNF desničarska organizacija, pojasnio je Penc. Predsjednik karlovačke podružnice Dražen Bogović je pak prisnažio kako HNF nije politička organizacija.

– Zalažemo se za nacionalno jedinstvo i to je iznad svih političkih opcija, rekao je Bogović. Za organizatora “Facebook prosvjeda” Silvia Šimića kaže kako im je “zabio nož u leđa” jer se javno ogradio od HNF-a s kojim je zajedno sudjelovao na prvom prosvjedu. Na skup je došla i supruga zatočenog branitelja Veljka Marića te Željko Sačić koji se u svom stilu obrušio na državnog odvjetnika Mladena Bajića. Sačić Bajića i Vladu optužuje za prodaju hrvatskih nacionalnih interesa te zahtijeva da se svi potpisani sporazumi sa Srbijom odmah bace u smeće.

– Došli smo ovdje javno reći Vladi da je zakazala. Sve su pokrali i rasprodali i sad nas žele ugurati u Europsku uniju u kojoj će branitelji biti višak, rekao je Sačić.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest