Večer uz Ivanu Gudelj i raspjevani zagrebačko-vinkovački duet Alex & Me

Večer uz Ivanu Gudelj i raspjevani zagrebačko-vinkovački duet Alex
& Me

Nepisano je pravilo da se oni koji žele biti pisci prvo trebaju oprobati u kraćim formama – bilo poeziji bilo, što je češći slučaj, kratkim pričama. I ne samo oprobati, već i predstaviti javnosti. Kod Ivane Gudelj zadovoljen je samo prvi dio ovog pravila – ona je doista dugo pisala pjesme i kratke priče, no s izdavačima nije imala baš sreće. Zagrebačka spisateljica očito je bila predodređena za duže forme, jer prvi roman objavio je već prvi izdavač kojem ga je ponudila – Celeber.

“Pogodi što će mi se dogoditi” je priča o Ines, običnoj tridesetogodišnjakinji, koju ste, kako piše i na omotu knjige, vjerojatno već sreli. Ovaj roman je priča i o njenim prijateljima, o vama, o svemu što će se dogoditi i onome što neće. I o onome što mislite da se događa nekom drugom.

Ivana Gudelj piše i drame, a pobliže je karlovačkoj publici predstavljen vrlo zanimljiv projekt “Playlist” u kojem je s još nekoliko pisaca radila dramske tekstove na glazbu i tekstove novovalnih grupa.

U glazbenom dijelu večeri vrlo ugodne trenutke publici je pružio zagrebačko-vinkovački duet Alex & Me. Nije riječ o duetu u kojem je netko iz Zagreba, a netko iz Vinkovaca, već o Vinkovčanima s trenutnom adresom boravka u Zagrebu. Aleksandar na gitari i Marija na flauti ili usnoj harmonici, svirali su gotovo sat i pol, duže od predviđenog termina, ali pljesak nije prestajao ni nakon posljednje stvari pa su za raspoloženu publiku odsvirali još nekoliko pjesama.

Sljedećeg ponedjeljka književni gost KAbine je SF pisac iz Rijeke, Zoran Krušvar, a u glazbenom dijelu nastupit će jaskanski duet Ivan Škrabe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest