Tomine priče: Prosvjednici svoje ideje mogu objesiti mačku o rep

Tomine priče: Prosvjednici svoje ideje mogu objesiti mačku o rep

Hrvatska je na pobunjeničkim nogama. Prosvjedi na sve strane, ali im je uzaludan trud. Ni u metropoli oni nisu dobili na ulice onaj broj ljudi od kojih bi trebalo zazirati. Sve su to učmale brojke predvođene balavurdijom pa dobivaš dojam da će Hrvatskom zavladati SKOJ. Tako je počelo u Zagrebu, na identičan način nastavljeno je i u drugim gradovima. I Karlovac je dobio svog Pernara – golobradog studenta iz gradskog Veleučilišta, prezimena Šimić, koji je zatalasao Karlovčane i okupio stotinjak nezadovoljnika. Morat će parole, barem za sada, sakriti od javnosti.

Na “Jelačić placu” okupio se i zanemarivi broj branitelja, tako da je još jedan prosvjed sam  sebe progutao, a sve to govori da dragovoljci Domovinskog rata na ovim prostorima imaju drugačiju političku orijentaciju. I dok Karlovcem šeću stotine nezadovoljnih opozicionara i traže smjenu gradonačelnika, šef njegove političke stranke, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Vučić, karlovački župan, tvrdi da je posljednjih mjeseci, dakle u vremenu opće oporbenjačke bune, u HDZ učlanjeno novih tisuću, pretežno mladih ljudi. Tako sada najbrojnija politička stranka na ovom području ima više od devet tisuća članova, a oni bi trebali biti garancija još jedne pobjede na izborima, bez obzira kada će oni biti organizirani.

Vučićeve tvrdnje moraju zabrinuti samouvjerene oporbenjake i sve one što su se priklonili kukuriku koaliciji, jer pobjeda neće doći sama od sebe niti od nezadovoljnika okupljenih na prosvjedima u Karlovcu. Kao ni u Hrvatskoj domaći buntovnici i njihovi podstrekači nemaju ozbiljnih programa koji bi garantirali bolje sutra, a gradska “pobuna” samo je kopiranje “snažnijih” političkih središta.

I dok nazadovoljnici, čija je brojka zanemariva, marširaju ulicama grada tražeći smjenu HDZ-a i njegove vlasti, u Domu HV Zrinski na 21. obljetnici osnutka HDZ, okupilo se gotovo tisuću ljudi, članova stranke, iz svih dijelova Karlovačke županije. Dolaskom na “summit” lokalnog HDZ-a oni su pokazali da će do kraja, odnosno do izbora i na njima, svoj glas dati stranci “opasnih namjera”. Tko laže, a tko pomaže znati će se krajem godine. Za sada sve oči uprte su u EU, a prosvjednici predvođeni “skojevcima” svoje ideje, bar za sada, mogu objesiti mačku o rep.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest