“Autotransport” ukinuo liniju za Ozalj: Gradonačelnica kaže, ako neće voziti neka vrate koncesiju

“Autotransport” ukinuo liniju za Ozalj: Gradonačelnica kaže, ako
neće voziti neka vrate koncesiju

Zbog neprofitabilnosti karlovački “Autotransport” ukinuo je autobusne linije do grada Ozlja tako da su Ozljani, ali i mještani svih okolnih naselja, pa Kamanja i Žakanja osuđeni na poslovično “najsporiji” prijevoz vlak ili da se snalaze kako znaju ako žele doći do Karlovca.

Kako nam je ispričala gradonačelnica Biserka Vranić, “Autotransport” je Gradu Ozlju dostavio tabelu s brojem mjesečnih putnika i troškovnik po kojem ispada da 12 linija na području Ozlja čine mjesečni gubitak od oko 24 tisuće kuna. No linija koja vozi na administrativno područje nije sasvim ukinuta, vozi samo do Jaškova, ali ne i dalje. – Tražila sam razgovor sa županom vezan za ovu problematiku jer su ljudi sad u nezavidnoj situaciju. Ako netko ne želi voziti radi gubitka neka vrati koncesiju, pa će voziti netko drugi, zainteresiranih ima, kazala je Vranić.

Kako putnici s područja Ozlja, barem što se javnog prijevoza, ipak ne bi bili posve odsječeni od Karlovca, nekoliko je linija uveo prijevoznik Kladušan Transturist. Kladušan za Karlovac vozi triput dnevno, u 7, 13 i 17,50 sati dok su linije za Karlovac predviđene 11,30, 13,50 i 19,10 sati.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest