Ako Turković ode, ja se odmah vraćam – Uprava i HDZ ignoriraju volju građana

Ako Turković ode, ja se odmah vraćam – Uprava i HDZ ignoriraju
volju građana

Ako Turković ode iz kluba ja se odmah vraćam – poručio je sada već bivši trener NK Karlovca Igor Pamić na press konferenciji sazvanoj kako bi obrazložio razloge za odlazak iz kluba. – U Karlovcu mi je bilo prekrasno tri i pol godine, no posljednjih mjeseci sve se promjenilo, dakle od Turkovićevog dolaska. Nisam navikao raditi u lažljivom i prevarantskom okruženju – kazao je Pamić. Klub i grad na četiri rijeke, poručio je, i dalje voli i želi im sve najbolje: – Karlovac i Karlovčane volim više od njih. Problem je bio u tome što ne volim njih.

Turković je, ističe Pamić, od početka vrijeđao sve oko sebe, prozivao druge ljude optužujući ih da su lopovi, špijuni, kamatari, a volio je samo one koji su mu pokorno klimali glavom.

– Mogao sam mu i ja klimati, ali nisam zbog toga ovde, nisam takav čovjek. I priznajem, uspio me slomiti, on je prvi čovjek koji me slomio i pred kojim sam odustao. Naravno, kao trener, ne kao čovjek. Kao čovjeka me ne može slomiti, čovjek ću biti uvijek, a on neće nikad – jasan je Pamić.

Konstantno maltretiranje i podmetanje klipova kulminiralo je situacijom s “toplom vodom”, koju su neki, ističe Pamić, pomalo krivo shvatili.

– Nije problem činjenica da nema tople vode. Je, za prvoligaški klub je i to problem, ali ne glavni, to nije nešto zbog čega bih otišao iz kluba. Ali problem je što je riječ o podmetanju. Mi pet dana nemamo toplu vodu, idemo na prvoligaško gostovanje i nemamo toplu vodu, onda se pojavi Istra i svi su uvjereni da odlazim i vode odjednom ima. Predomislim se, opet je nema! Pa zar smo mi idioti? – pita Pamić.

Na pitanje je li Turković i inicijator kompletnog nereda u NK Karlovcu, Pamić je odgovorio:

– Ako pitate stoji li Vukelić iza ovoga, ne znam. Ja tog čovjeka nisam vidio dvije godine, osim na TV-u, a sad ga više ne vidim ni na TV-u. No, budimo otvoreni, ako se dvije ili tri godine pričalo kako je Vukelić zaslužan za ovo ili ono, onda nema smisla da sada kada su stvari loše Vukelić priča kako on s tim nema veze – kazao je Pamić.

Na kraju pressice, Pamić je zahvalio svim navijačima, posebno Gademzima, ali i brojnim drugim građanima koji su mu posljednjih dana iskazivali podršku.

– Ja osjećam da je ovo moj grad i moj klub i tako će biti uvijek. I hvala svima, doista. Hvala i mojim igračima koji su divni i karakterni ljudi i želim im da prebrode sve probleme. Hvala Gademzima, ali i brojnim običnim ljudima, nekima koji su mi govorili da nikada nisu bili na stadionu ali mi žele pružiti podršku. No, tako je to u životu. Netko nikada nije bio na stadionu, ali ima osjećaj za pravdu i poštenje, a netko drugi nikada nije bio na stadionu ali misli da može voditi nogometni klub – poentirao je Pamić.

Za to vrijeme, predsjednik NK Karlovca, ali i Uprava, nastavljaju ignorirati jasno izrečene želje i volju građana, što ponajbolje svjedoči koliko im je stalo do grada, kluba i mišljenja navijača, što je posebno zabrinjavajuće uzevši u obzir da Upravu mahom čine članovi vladajuće stranke, pa je to valjda i poruka Karlovčanima što o njima misli karlovački HDZ. Turković ostaje na čelu, prihvaćene su ostavke Pamića, Mejašića i Marčetića, za novog trenera izabran je Srećko Lušić, a klub trenutačno nema niti direktora niti tajnika.

Pamića je, kako se i očekivalo, podržao i pomoćni trener Miroslav Kuljanac, koji je danas podnio ostavku i razdužio svoje stvari u klubu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest