Turković priznao kriminal u NK Karlovcu ali ga ne želi prijaviti (VIDEO)

Turković priznao kriminal u NK Karlovcu ali ga ne želi prijaviti
(VIDEO)

Današnje predstavljanje novog trenera NK Karlovca Srećka Lušića osim nevjerojatne bahatosti predsjednika kluba Stjepana Turkovića obilježio je i upad manje skupine navijača – Gademza u press salu.

Gademzi su od Turkovića inzistirali da kaže zašto je inicirao niz događaja u karlovačkom klubu. Nakon kraćeg natezanja s navijačima i vike, te prijetnje da će prekinuti tiskovnu, Turković je izašao iz sale za konferencije, pa su to ipak učinili i Gademzi. U nastavku su zbog, zamislite, neugodnih pitanja, na tapeti predsjednika bili i novinari.

Turković je priznao da je u NK Karlovcu bilo niz kršenja zakona što su navodno tolerirali njegovi prethodnici, no ipak se nije želio izjasniti zašto to onda uz dokaze ne prijavi policiji.

Naime, ustvrdio je kako je jedan od ključnih razloga raskida ugovora s Pamićem u tome što je trener, suprotno zakonskim propisima, imao potpisana dva ugovora koji su znatno uvećavali bruto iznos koji klub treba platiti. Potom je optužio Pamića za nepoštivanje pozitivnih zakona RH (iako je klub poslao priopćenje da je postignut sporazum o tom problemu), ali očito nije bio spreman za novinarska pitanja.

Odbio je odgovoriti tko je u ime NK Karlovca potpisnik takvih ugovora, izjavio kako nikome neće prijavljivati te nepravilnosti, iako je i sam već dvije godine član Upravnog odbora NK Karlovca, a nakon rafala pitanja novinara KAportala, Radio Mrežnice i Večernjeg lista odbio je dalje razgovarati nakon pitanja kolega s Radio Mrežnice zna li da time čini kazneno djelo i zašto je njegovo “uvođenje reda u klub” selektivno.

No, već i ove izjave trebale bi biti signal nadležnim institucijama da pod hitno provjere tvrdnje izrečene od strane predsjednika Nogometnog kluba Karlovac, koji je pred brojnim novinarima i njihovim mikrofonima i diktafonima ustvrdio kako se u NK Karlovcu kršio zakon.

Nazvavši Pamića uspješnim trenerom, Turković je spomenuo i kako mu je donedavni trener prijetio smrću, kao i njegovom sinu, te ga je prijavio policiji. No, kolegama s Radio Mrežnice glasnogovornica PU karlovačke potvrdila je kako takve prijave nema!

Teško je opširno prepričati kompletan cirkus na pressici kraj Korane, pa evo kratkih razmišljanja predsjednika Turkovića o nekim aktualnostima:

NK KARLOVAC – Nama treba sada mir i ne znam zašto se diže takva buka. Pa i u drugim klubovima smjenjuju trenere pa se ne priča toliko o tome.

GADEMZI – Oni su izmanipulirani od nekih ljudi, recimo od čovjeka (ostao je neimenovan, op.a.) koji je ljut jer je ostao bez prostora na ŠRC Korana zato što nije plaćao najam šest mjeseci.

PROSVJEDI (u slobodnom toku misli, bez novinarskog pitanja) – Prosvjede predvode ljudi kojima očevi, majke, žene ili djeca rade u gradskim tvrtkama. Njima uopće nije loše u životu.

NEZAPOSLENI – Njih mi je žao, stvarno mi je žao ako netko nema za kruh.

PETICIJA – Čuo sam za peticiju, ali nema veze, ja sigurno neću otići s čela NK Karlovca.

FINANCIJSKO STANJE – NK Karlovac u minusu je oko 11 milijuna kuna.

DUGUJE LI NETKO KLUBU? – Ne razumijem takva pitanja.

BRANKO VUKELIĆ – Nisam se s njim susreo u posljednjih dva tjedna kako bih mu ponudio ostavku, to su laži.

SLUŽBENI AUTOMOBIL – Da, išao sam službenim automobilom Zelenila na utakmicu u Rijeku, ali imam rješenje koje potvrđuje da ga imam pravo koristiti 24 sata dnevno.

POLITIKA U KLUBU – Sve odlučujem potpuno sam i nema nikakvih pritisaka.

Sve je, u istom spektakularnom stilu, završeno nakon što je kolegica iz Hine postavila pitanje o uplivu politike, na što je uslijedio poduži monolog o tome kako u klubu ne igra dosta Karlovčana (!). Nedavno se pohvalivši kako navija za Chelsea (klub poznat po tome da u njemu igra 11 stanovnika Londona), Turković je ustvrdio kako Pamić u četiri godine nije stvorio niti jednog igrača u Karlovcu. Na pitanje novinara KAportala je li to posao trenera seniorske momčadi pokušao ga je udaljiti s pressice, a potom nastavio zaključivši kako on želi da u prvoj momčadi igra 11 Karlovčana. Pressica je potom prekinuta pa su ostala neodgovorena pitanja koji Karlovčani po predsjednikovom mišljenju mogu igrati u prvoligaških 11 (trenutačno u 1. HNL od Karlovčana povremeno igraju samo Štefančić u Karlovcu i Vrnoga u Hrvatskom dragovoljcu), nisu li treneri omladinske škole odgovorni za to da nema kvalitetnih domaćih igrača…

Nakon press konferencije Turković je morao otrpjeti još jedan rafal uvreda od strane Gademza, a saznajemo kako je dosad prikupljeno oko 700 potpisa na peticiji, koja se nastavlja i poslijepodne i tijekom subote.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest