Dan narcisa u subotu po prvi puta će biti obilježen u čak šest gradova županije

Dan narcisa u subotu po prvi puta će biti obilježen u čak šest
gradova županije

Svake godine od raka dojke u Karlovačkoj županiji oboli oko 80, a umire oko 30 žena, pri tome je većina oboljenja otkrivena tek kada je bolest već u uznapredovalom stadiju. Ti podaci govore o nedovoljnoj svijesti žena o važnosti ranog otkrivanja bolesti. Stoga udruga žena liječenih od  bolesti dojke Europa Donna ”Agata” Karlovac, pod motom ”Cvijetom narcisa protiv raka dojke”, i ove godine organizira ”Dan narcisa” koji je posvećem svim oboljelima od raka dojke. Cilj akcije je dati podršku oboljelim ženama te podsjetiti sve žene na važnost preventivnih pregleda i ranog otkrivanja bolesti. Također se želi podržati i poseban cilj ovogodišnje akcije, a to je donošenje  Nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijaliziranim centrima.

Po prvi puta ove godine akcija će se, uz Karlovac i Duga Resu, održati i u Vojniću, Ogulinu, Slunju i Ozlju. Pokrovitelj akcije je Savjet za zdravlje Karlovačke županije na čiji je prijedlog 2010. godine usvojen Plan promicanja zdravlja Karlovačke županije kojemu je jedan od glavnih ciljeva  unapređenje i kontrola raka dojke u županiji. U okviru Savjeta osnovana je i multidisciplinarna skupina čiji je cilj provoditi ”Plan unapređenja kontrole raka dojke u Karlovačkoj županiji”.

Suorganizatori su Hrvatsko senološko društvo, Hrvatsko onkološko društvo i Hrvatska liga protiv  raka, a sve se provodi u suradnji s domovima zdravlja.

Akcije obilježavanja Dana narcisa u Karlovačkoj županiji održat će se u subotu od 9 do 13 sati na
sljedećim adresama:

Karlovac – Trg Matije Gupca 1 i Trg Josipa Broza 5 (kod Kauflanda)
Duga Resa – Trg Sv. Jurja
Ogulin – I. G. Kovačića 2 (pored Golubice)
Ozalj – Trg braće Radić (ispred trgovine Mercator)
Slunj – Trg Dr. Franje Tuđmana
Vojnić – Radnička 6 (ispred trgovine Gold)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest